Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) θα στείλει επιστολή σε όλους τους συλλόγους για να προειδοποιήσει ότι η φράση «ποτάμι στη θάλασσα» θεωρείται «προσβλητική για πολλούς», μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Χαμζά Τσουντχάρι της Λέστερ.

Η αρχική ανάρτηση του Τσουντχάρι, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί, περιείχε τη φράση συνοδευόμενη από μια σημαία της Παλαιστίνης, μετά την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Γάζας. Η φράση «ποτάμι στη θάλασσα», ορίζεται ως αντισημιτική από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίζει ότι σημαίνει «να διαγραφεί το κράτος του Ισραήλ και ο λαός του».

Ο Τσουντχάρι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει καμία συνέπεια, αλλά η FA είπε σε μια δήλωση ότι «θα γράψει σε όλους τους συλλόγους για να καταστήσει σαφές ότι αυτή η φράση θεωρείται προσβλητική για πολλούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παίκτες σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η Ομοσπονδία πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την καθοδήγηση της αστυνομίας για οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση της φράσης:

«Ενθαρρύνουμε σθεναρά τους συλλόγους να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες δεν δημοσιεύουν περιεχόμενο που μπορεί να είναι προσβλητικό ή εμπρηστικό για οποιαδήποτε κοινότητα. Εάν αυτή η φράση χρησιμοποιηθεί ξανά από έναν παίκτη ποδοσφαίρου, θα ζητήσουμε την καθοδήγηση της αστυνομίας για το πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε».

Πηγή