Η αμερικανική General Electric πρόκειται να «σπάσει» σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες από το 2023, αποδομώντας τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων σύμφωνα με το σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου Λάρι Κάλπ.

Οι αυτόνομες επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην υγειονομική περίθαλψη, την ηλεκτρική ενέργεια και την αεροπορία.

Η μονάδα υγείας GE Healthcare θα διασπαστεί στις αρχές του 2023, με την GE να διατηρεί μερίδιο 19,9% .

Η GE θα συνδυάσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον ενεργειακό εξοπλισμό και τις ψηφιακές δραστηριότητές της σε μια ξεχωριστή μονάδα που στη συνέχεια θα διασπαστεί στις αρχές του 2024.

Η υπόλοιπη εταιρεία θα αποτελείται από την GE Aviation, την επιχείρηση κατασκευής κινητήρων του ομίλου.

Κάθε εταιρεία θα είναι σε καλύτερη θέση για να εξυπηρετεί τους πελάτες της, επωφελούμενη από τη μεγαλύτερη εστίαση, την υπευθυνότητα και την ευελιξία, δήλωσε η GE. Με τις λειτουργικές βελτιώσεις για την ενίσχυση των ταμειακών ροών και των περιθωρίων κέρδους, η GE έχει στόχο να μειώσει το χρέος της κατά περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια έως το τέλος του 2021, δήλωσε η εταιρεία. Υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω πρόοδο, ανέφερε σε παρουσίαση στους επενδυτές.

«Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για την GE και είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Λάρι Κάλπ.

Οι μετοχές της GE σημείωσαν άλμα έως και 17% στο premarket trading στις ΗΠΑ.

Η κίνηση τερματίζει τις πολυετείς ανησυχίες για το μέλλον της GE, η οποία αν και είναι μία από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει δυσκολίες πάνω από μια δεκαετία, σχολιάζει το Bloomberg.

Έκτοτε έχει απομακρυνθεί από την κάποτε εκτεταμένη δομή του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του μεγαλύτερου μέρους του χρηματοοικονομικού σκέλους της GE Capital.

naftemporiki.gr

Πηγή