Διαδοχικές τεχνικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Παρασκευή η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠε, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης ΥΠε, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Η Γενική Γραμματέας περιηγήθηκε στους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, συνομίλησε με τη  Διοίκηση, τους Διευθυντές και στελέχη της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων για την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και την προτεραιοποίηση των αναγκών τους για την περαιτέρω στελέχωση τους το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα, επισκέφθηκε αρχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», υποστηρίζοντας ενεργά τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών που διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με το σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”. Συνομίλησε με εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους Προέδρους των συλλόγων Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών και “Όραμα Ελπίδας”.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ), μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας πασχόντων από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και άλλες αιμοσφαρινοπάθειες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη  στη Β’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της με επικεφαλής τον Διευθυντή της κλινικής ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία της, το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης που διαθέτει και όλες τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των νευρολογικών ασθενών.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ακολούθως το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» εν ώρα εφημέριας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε το εργοτάξιο στον χώρο, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής που θα είναι αφιερωμένο στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Πηγή