Αριθμ. Ι’79/3/15.05.2024

(ΦΕΚ Β’ 4768/20-08-2024)

ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών κατά την υπό στοιχεία Ι’79/3/15.5.2024 συνεδρίαση του, αφού έλαβε υπόψη του την διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 24 του Π.Δ. 226/1992, ενέκρινε ομόφωνα την κωδικοποίηση του Κανονισμού Παροχών και Τιμοκαταλόγου Περίθαλψης του Λογαριασμού Υγείας των Μελών του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ο οποίος έχει ως εξής:

Περιεχόμενα
Άρθρο 1 Σύσταση-Έδρα-Σκοπός
Άρθρο 2 Μέλη
Άρθρο 3 Δικαιούχοι παροχών
Άρθρο 4 Πόροι
Άρθρο 5 Υπολογισμός και απόδοση εισφορών
Άρθρο 6 Παρεχόμενη περίθαλψη
Άρθρο 7 Διαχείριση Λογαριασμού Υγείας
Άρθρο 8 Τρόπος Πληρωμής
Άρθρο 9 Πειθαρχικός Έλεγχος
Άρθρο 10 Ισχύς

Άρθρο 1
Σύσταση-Έδρα-Σκοπός

1. Συνιστάται από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ανεξάρτητος Λογαριασμός με τον τίτλο «Λογαριασμός Υγείας Μελών Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» (Λ.Υ.Μ.-Σ.Ο.Ε.Λ.), στο εξής «Λογαριασμός» ή «Λ.Υ.Μ..-Σ.Ο.Ε.Λ.» με έδρα την Αθήνα.

2. Σκοπός του «Λογαριασμού» είναι η παροχή στα μέλη του ιατρικής, φαρμακευτικής, προληπτικής, νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης σε είδος και σε χρήμα, καθώς και επιδομάτων και βοηθημάτων ιατρικής και κοινωνικής φύσεως.

Άρθρο 2
Μέλη

Τα μέλη του Λ.Υ.Μ.-Σ.Ο.Ε.Λ., διακρίνονται σε άμεσα (υποχρεωτικά και προαιρετικά ασφαλισμένα) και έμμεσα.

1. Άμεσα μέλη υποχρεωτικά ασφαλισμένα, είναι τα εν ενεργεία μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. (εν ενεργεία Ο.Ε.Λ. και Α.Ο.Ε.Λ.),

2. Άμεσα μέλη προαιρετικά ασφαλισμένα, είναι:
α) Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Σ.Ο.Ε.Λ., του Σ.Ο.Λ., του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των Ελεγκτικών Εταιρειών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι φοροτεχνικοί υπάλληλοι των ελεγκτικών εταιρειών,
β) οι συνταξιούχοι Ο.Ε.Λ. ή Α.Ο.Ε.Λ. και διοικητικοί υπάλληλοι του Σ.Ο.Ε.Λ., του Σ.Ο.Λ., του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών,
γ) τα σε αναστολή ευρισκόμενα μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. (Ο.Ε.Λ. και Α.Ο.Ε.Λ.).

3. Έμμεσα μέλη είναι τα μέλη της ατομικής οικογένειας των άμεσων μελών (σύζυγοι και τέκνα), εφόσον ζητηθεί εγγράφως.

4. Σε περίπτωση θανάτου άμεσα ασφαλισμένου μέλους, το οποίο έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5ετή ασφάλιση στο «Λογαριασμό», η/ο σύζυγος μετατρέπεται σε άμεσα ασφαλισμένο, εφόσον ζητηθεί εγγράφως από αυτόν εντός μηνός. Στην περίπτωση που ο/η σύζυγος του θανόντος δεν ζητήσει εγγράφως την ασφάλιση στο «Λογαριασμό», τα τέκνα του/της παύουν να είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και δεν δικαιούται παροχών. Αν κανένας από τους γονείς δεν είναι άμεσα ασφαλισμένος, τα τέκνα δεν μπορούν να είναι μέλη του «Λογαριασμού» και δεν δικαιούται παροχών.

5. Μέλη του Λ.Υ.Μ.-Σ.Ο.Ε.Λ. που είναι άμεσα ασφαλισμένα, δικαιούνται παροχών μετά την συνταξιοδότησή τους ως έμμεσα ασφαλισμένα, εφόσον η/ο σύζυγος εξακολουθεί να έχει την ιδιότητα του αμέσως ασφαλισμένου.

6. Τα μέλη του «Λογαριασμού» υποχρεούνται να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον παρόντα «Οργανισμό» και τον «Κανονισμό» και να καταβάλλουν στο «Λογαριασμό» τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση που αφορά τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη, για την οποία έχει εκδώσει εγγυητική επιστολή το Σ.Ο.Ε.Λ./Λογαριασμός Υγείας ή άλλη παροχή για την οποία ο «Λογαριασμός» έχει καταβάλει σχετική αμοιβή.

Άρθρο 3
Δικαιούχοι παροχών

Α. Δικαιούχοι των παροχών σε είδος
Δικαιούχοι των παροχών σε είδος, είναι τα μέλη του Λ.Υ.Μ.-Σ.Ο.Ε.Λ. του άρθρου 2 του παρόντος.
Ειδικά:
α) Οι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων δικαιούνται παροχών, με καταβολή επασφαλίστρου που καθορίζεται με αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ., είτε είναι, είτε δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα
β) τα τέκνα των άμεσα ασφαλισμένων, λαμβάνοντας υπόψη και την παρ. 4 του άρθρου 2 του παρόντος, δικαιούνται παροχών με καταβολή επασφαλίστρων, που καθορίζονται με αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ., μέχρι τη συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας τους, ή εφόσον φοιτούν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους ή δεν εργάζονται και δεν είναι ασφαλισμένα σε άλλο ασφαλιστικό φορέα μέχρι τη συμπλήρωση του 32ου έτους της ηλικίας τους ή κρίνονται πλήρως ανίκανα για εργασία ανεξαρτήτως ηλικίας, Η ανικανότητα προς εργασία των ενήλικων τέκνων διαπιστώνεται με γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Ενιαίας Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).
Η συμπλήρωση του έτους της ηλικίας συντελείται στις 31 Δεκεμβρίου του έτους που συμπληρώνονται τα παραπάνω όρια ηλικίας.
Β. Δικαιούχοι των παροχών σε χρήμα:
Δικαιούχοι όλων των παροχών σε χρήμα που αναφέρονται στο κεφάλαιο Β του άρθρου 6 τους παρόντος είναι τα υποχρεωτικά ασφαλισμένα εν ενεργεία μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. Τα άμεσα μέλη που είναι προαιρετικά ασφαλισμένα (διοικητικοί υπάλληλοι του Σ.Ο.Ε.Λ., Σ.Ο.Λ., Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και ελεγκτικών εταιρειών, οι συνταξιούχοι και τα σε αναστολή ευρισκόμενα μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ.) είναι δικαιούχοι παροχών σε χρήμα των περιπτώσεων γ, ε, στ, ζ, και η του Άρθρου 6 Β του παρόντος.
Η Επιτροπή Εποπτείας Λογαριασμών του Σ.Ο.Ε.Λ. (ΕΠ.Ε.Λ.Σ.Ο.Ε.Λ.) δύναται κατά την κρίση της να υποχρεώνει το δικαιούχο να εκχωρήσει στο Σ.Ο.Ε.Λ. την απαίτησή του κατά τρίτων ή ποσό που εισπράχθηκε από αυτόν, ως αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας από τρίτο υπεύθυνο γι’ αυτήν τη νοσηλεία, μέχρι του ποσού που καταβλήθηκε ή οφείλεται σε αυτόν από το «Λογαριασμό». Ως προς τις παροχές σε χρήμα καταβάλλεται από το «Λογαριασμό», στους δικαιούχους η τυχόν επί πλέον διαφορά από το ποσό που δικαιούται από άλλο ασφαλιστικό φορέα, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις του «Κανονισμού».
Γ. Χρόνος ασφάλισης και παροχών:
α. Ως έναρξη ασφάλισης νοείται για τα υποχρεωτικά ασφαλισμένα μέλη η ημερομηνία πρόσληψής τους από ελεγκτική εταιρεία ή το αργότερο από την ημερομηνία Ορκωμοσίας τους ως Α.Ο.Ε.Λ., μετά από έγγραφη γνωστοποίηση από την ελεγκτική εταιρεία. Για τους διοικητικούς υπαλλήλους η έναρξη ασφάλισης αρχίζει από την ημερομηνία έγγραφης αίτησής τους που διαβιβάζεται από την ελεγκτική εταιρεία.
β. Για τα έμμεσα ασφαλισμένα τέκνα η ασφάλιση αρχίζει από την ημερομηνία γέννησής τους, εφόσον έχει δηλωθεί και υποβλήθηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά εντός μηνός από την ημερομηνία γέννησης, διαφορετικά από την ημερομηνία έγγραφης αίτησης του άμεσα ασφαλισμένου.
γ. Για τους έμμεσα ασφαλισμένους συζύγους η ασφάλιση αρχίζει από την ημερομηνία τέλεσης γάμου (θρησκευτικού ή πολιτικού) ή της υπογραφής συμφώνου συμβίωσης εφόσον η αίτηση με τα δικαιολογητικά υποβληθεί εντός μηνός, διαφορετικά από την ημερομηνία έγγραφης αίτησης του άμεσα ασφαλισμένου.
δ. Η ημερομηνία έναρξης ασφάλισης των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, δεν δύνανται να είναι προγενέστερη του ενός μήνα από την ημερομηνία αίτησης ασφάλισης, είτε αφορά έναρξη, είτε μεταβολή, είτε διακοπή της ασφάλισης.
ε. Η ιατρική περίθαλψη παρέχεται στα υπηρετούντα μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ., στους διοικητικούς υπαλλήλους του Σ.Ο.Ε.Λ., του Σ.Ο.Λ., του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και στα εμμέσως με αυτούς ασφαλισμένα πρόσωπα μετά την πάροδο τριμήνου από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισής τους στον «Λογαριασμό Υγείας» και της αντίστοιχης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικά για τα νεογέννητα τέκνα, εφόσον η δήλωση ασφάλισης γίνεται εντός μηνός από την ημερομηνία γέννησης, η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από την ημερομηνία γέννησης.
στ. Σε περίπτωση αποχώρησης των μελών του Σ.Ο.Ε.Λ., των διοικητικών υπαλλήλων του Σ.Ο.Ε.Λ., του Σ.Ο.Λ., του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών και διακοπής της ασφάλισής τους στον «Λογαριασμό», το δικαίωμα για ιατρική περίθαλψη των ιδίων και των εμμέσων με αυτούς ασφαλισμένων προσώπων διατηρείται επί τρεις μήνες μετά την διακοπή της ασφαλιστικής σχέσης, δίχως προσωπική τους επιβάρυνση με τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές.
ζ. Για τα ασφαλισμένα μέλη του ελεγκτικού προσωπικού που τελούν σε αναστολή άσκησης του επαγγέλματος, εφόσον δεν δηλώσουν εντός μηνός ότι επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους στο «Λογαριασμό», με την υποχρέωση καταβολής των ανάλογων εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη), διακόπτεται η ασφάλισή τους στον «Λογαριασμό» και δεν έχουν δικαίωμα για ιατρική περίθαλψη μετά την πάροδο τριμήνου από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής τους. Ως ημερομηνία διακοπής της ασφάλισής τους νοείται η ημερομηνία έναρξης της αναστολής. Η ασφάλισή τους στον «Λογαριασμό» και το δικαίωμά τους για ιατρική περίθαλψη αναβιώνουν μετά την πάροδο τριμήνου από την λήξη της αναστολής τους και την επανέναρξη της ασφάλισής τους στον «Λογαριασμό». Επανέναρξη της ασφάλισης μπορεί να γίνει πριν την παρέλευση πενταετίας από τη διακοπή της και μόνο για όσους ήταν πριν την διακοπή ασφαλισμένοι στο «Λογαριασμό» τουλάχιστον δέκα έτη, με την προϋπόθεση της αποδοχής της ασφάλισής τους από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί ο «Λογαριασμός». Με τις ίδιες προϋποθέσεις δύναται να γίνει επανέναρξη της ασφάλισης και για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Σ.Ο.Ε.Λ., Σ.Ο.Λ., Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και ελεγκτικών εταιρειών.
η. Τα εξερχόμενα από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδοτήσεως μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. και διοικητικοί υπάλληλοι του Σ.Ο.Ε.Λ., Σ.Ο.Λ., Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών, που επιθυμούν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους με την πρότερη κατάστασή τους (τα ίδια έμμεσα ασφαλισμένα μέλη) στον «Λογαριασμό», υποβάλλουν σχετική αίτηση κατά την ημερομηνία της αίτησης συνταξιοδότησής τους, χωρίς να υπάρχει διακοπή της ασφάλισής τους. Σε αντίθετη περίπτωση η παροχή ιατρικής περίθαλψης ισχύει για ένα τρίμηνο. Αν κάποιοι από αυτούς έχουν μεταβολή της οικογενειακής τους κατάστασης μετά τη συνταξιοδότησή τους (π.χ. γάμος, γέννηση, υιοθεσία, αναγνώριση τέκνου) θα ασφαλίζουν τα εξαρτώμενα μέλη τους, εφόσον γίνουν δεκτά από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί ο «Λογαριασμός». θ. Το διοικητικό προσωπικό των ελεγκτικών εταιρειών, Σ.Ο.Ε.Λ., Σ.Ο.Λ. και Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. που είναι άμεσα ασφαλισμένο στο «Λογαριασμό», για το διάστημα της άδειας κυοφορίας, λοχείας, προστασίας της μητρότητας, και ασθενείας για να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένο οφείλει να καταβάλει το σύνολο των εισφορών (ασφαλισμένου και εργοδότη) στο «Λογαριασμό».
ι. Τα ασφαλισμένα μέλη έχουν υποχρέωση να γνωστοποιούν εγγράφως, μέσω τον ελεγκτικών εταιρειών, στην ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. και εντός ενός μηνός κάθε μεταβολή της οικογενειακής τους κατάστασης η οποία έχει οποιαδήποτε συνέπεια για τον «Λογαριασμό» (γάμος, απόκτηση τέκνων, ενηλικίωση τέκνων, ανάληψη ή διακοπή εργασίας τέκνων, στράτευση τέκνων, ανάληψη ή διακοπή εργασίας συζύγων, διαζύγιο, θάνατος, κ.λπ.). Ειδικά για την πρόσληψη ή αποχώρηση ασφαλισμένων μελών οι ελεγκτικές εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν το Σ.Ο.Ε.Λ. εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών. Επιπλέον, τα άμεσα μέλη υποχρεούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα να συμπληρώνουν απογραφικές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης παροχής εντολής και πληρεξουσιότητας προς το «Λογαριασμό» για την παρακράτηση τυχόν οφειλών από τη μισθοδοσία, τη σύνταξη ή οφειλόμενα νοσήλεια.
Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω υποχρεώσεων του ασφαλισμένου, θα αναστέλλεται μετά την πάροδο του καθορισμένου χρονικού ορίου η οποιαδήποτε παροχή από τον «Λογαριασμό» μέχρι την τακτοποίηση της εκκρεμότητας και θα αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες όποιες παροχές έχουν χορηγηθεί.

Άρθρο 4
Πόροι

Πόροι του «Λογαριασμού», ανά κλάδο παροχών, είναι:
Α) Κλάδου παροχών σε είδος:
α) Η εισφορά των εν ενεργεία ή σε σύνταξη ασφαλισμένων στο «Λογαριασμό» Μελών του Σ.Ο.Ε.Λ. και του Σ.Ο.Λ., των εν ενεργεία ή σε σύνταξη ασφαλισμένων στο «Λογαριασμό» διοικητικών υπαλλήλων του Σ.Ο.Ε.Λ., του Σ.Ο.Λ., του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και των σε αναστολή ευρισκόμενων μελών που επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους στο «Λογαριασμό», καθορίζεται σε 1,5% επί των μηνιαίων ασφαλιστικών αποδοχών.
β) Η συνεισφορά του εργοδότη για τις παραπάνω περιπτώσεις καθορίζεται σε ποσοστό 4,20% επί των μηνιαίων ασφαλιστικών αποδοχών. Στην περίπτωση συνταξιούχου, ή σε αναστολή ευρισκόμενων μελών που επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους στο «Λογαριασμό» η εισφορά αυτή βαρύνει τον ίδιο τον ασφαλισμένο.
γ) Το αναφερόμενο παραπάνω στο άρθρο 3 επασφάλιστρο για συζύγους ανέρχεται σε ποσοστό 2% επί των μηνιαίων ασφαλιστικών αποδοχών.
δ) Τα αναφερόμενα παραπάνω στο άρθρο 3 επασφάλιστρα για τα τέκνα των άμεσα ασφαλισμένων ανέρχονται σε ποσοστό 0,5% για κάθε τέκνο, έως και τα δύο πρώτα τέκνα, μέχρι το 20ο έτος ή το 26ο έτος εφόσον σπουδάζουν και σε ποσοστό 1,5% για κάθε τέκνο, έως τα δύο πρώτα τέκνα, μέχρι την ηλικία των 32 ετών εφόσον δεν εργάζονται και δεν είναι ασφαλισμένα σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.
ε) Οι οποιεσδήποτε πρόσοδοι που αποκτά ο «Λογαριασμός» από τη διαχείριση της περιουσίας του ως και οποιοδήποτε έσοδο από άλλη αιτία.
Β) Κλάδου παροχών σε χρήμα:
α) Η εισφορά των σε ενεργό υπηρεσία ασφαλισμένων μελών του Σ.Ο.Ε.Λ., που καθορίζεται σε ποσοστό 0,60%,
β) Η συνεισφορά του εργοδότη που καθορίζεται σε ποσοστό 1,40%.
γ) Οι οποιεσδήποτε πρόσοδοι που αποκτά ο «Λογαριασμός» από τη διαχείριση της περιουσίας του, ως και οποιοδήποτε έσοδο από άλλη αιτία.
Με αποφάσεις του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ., μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ., καθορίζονται και μπορούν να τροποποιούνται τα παραπάνω ποσοστά εισφορών.

Άρθρο 5
Υπολογισμός και απόδοση εισφορών

Οι εισφορές των ασφαλισμένων συμπεριλαμβανομένων και των επασφαλίστρων, καθώς και η συνεισφορά του εργοδότη, για τους κλάδους παροχών σε είδος και σε χρήμα υπολογίζονται ως εξής:
1. Για τον υπολογισμό των μηνιαίων «εισφορών» και
«συνεισφορών», όλα τα μέλη του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κατηγορίες, που είναι ίσες με τις μηνιαίες αποδοχές της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης του Ι.Κ.Α., που ίσχυε την 1.10.2008 (ευρώ 2.432,25) πολλαπλασιαζόμενες με τους παρακάτω συντελεστές:
– Για τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές ή τους Ασκούμενους Ορκωτούς Ελεγκτές με προϋπηρεσία άνω των 8 ετών Χ 1,00
– Για τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές ή τους Ασκούμενους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές με προϋπηρεσία 6 έως 8 ετών Χ 0,80
– Για τους Ασκούμενους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές με προϋπηρεσία 3 έως 6 ετών Χ 0,60
– Για τους Ασκούμενους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές με προϋπηρεσία έως 3 έτη Χ 0,40
Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν τις «ασφαλιστικές μηνιαίες αποδοχές» όλων των μελών του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, επί των οποίων υπολογίζονται οι πιο πάνω εισφορές.
Η βάση υπολογισμού των εισφορών δύναται να τροποποιείται με απόφαση του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ.
2. Οι εισφορές των συνταξιούχων ασφαλισμένων, μελών ή διοικητικών υπαλλήλων, που βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τους ιδίους, υπολογίζονται επί των «ασφαλιστικών μηνιαίων αποδοχών» των εν ενεργεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο. Οι εισφορές αυτές παρακρατούνται από την επικουρική σύνταξή τους, που λαμβάνουν από τον οικείο «Λογαριασμό Επικουρικής Συνταξιοδοτήσεως του Σ.Ο.Ε.Λ.» και αποδίδονται στο «Λογαριασμό» μέχρι το τέλος του μήνα μέσα στον οποίον παρακρατήθηκαν. Σε διαφορετική περίπτωση οι εισφορές (ασφαλισμένου και εργοδότη) αποδίδονται από τους ίδιους τους συνταξιούχους.
3. Για τον υπολογισμό των μηνιαίων «εισφορών» και «συνεισφορών» οι διοικητικοί υπάλληλοι του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών καθώς και του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. και των ελεγκτικών εταιρειών, κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κατηγορίες, με βάση τις μηνιαίες αποδοχές της ως άνω ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης του Ι.Κ.Α., (ευρώ 2.432,25) πολλαπλασιαζόμενες με τους παρακάτω συντελεστές:
– Υπάλληλοι με προϋπηρεσία άνω των 16 ετών Χ 1,00
– Υπάλληλοι με προϋπηρεσία 10 έως 16 ετών Χ 0,80
– Υπάλληλοι με προϋπηρεσία 4 έως 10 ετών Χ 0,60
– Υπάλληλοι με με προϋπηρεσία 0 έως 4 ετών Χ 0,40
Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν τις «ασφαλιστικές μηνιαίες αποδοχές» των παραπάνω προσώπων, επί των οποίων υπολογίζονται οι πιο πάνω εισφορές.
4. Οι εισφορές όλων των ασφαλισμένων υπολογίζονται για δεκατέσσερις (14) περιόδους (12 μήνες πλέον δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και επιδόματος αδείας).
5. Οι εισφορές των ασφαλισμένων παρακρατούνται από τον εργοδότη και μαζί με τη συνεισφορά του τελευταίου αποδίδονται στο «Λογαριασμό» το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα που αφορούν. Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων Ορκωτών Ελεγκτών η εισφορά του ασφαλισμένου και η συνεισφορά του εργοδότη βαρύνουν τους ίδιους και αποδίδονται από αυτούς το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα που αφορούν.
Ο «Λογαριασμός» χορηγεί εγγυητικές επιστολές προς τα νοσοκομεία για τα μέλη του. Για τα μέλη για τα οποία οι ελεγκτικές εταιρείες στις οποίες ανήκουν δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τις αναλογούσες εισφορές και κρατήσεις ο «Λογαριασμός» δύναται να μην χορηγεί εγγυητικές επιστολές.
6. Εάν η ελεγκτική εταιρεία, ή ο ασφαλισμένος στην περίπτωση συνταξιούχων ή αυτασφαλισμένων, δεν αποδίδει εισφορές και κρατήσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα λογίζονται προσαυξήσεις αντίστοιχες με τα ισχύοντα στον ΕΦΚΑ.
7. Τα ποσά των εισφορών που παρακρατήθηκαν και οι αντίστοιχες εισφορές του εργοδότη, που δεν αποδόθηκαν στο «Λογαριασμό» μέσα στην παραπάνω προθεσμία, θεωρούνται ότι βρίσκονται σε καθυστέρηση για την οποία ο υποχρεούμενος σε απόδοση επιβαρύνεται, υπέρ του «Λογαριασμού», με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης αντίστοιχη με τα ισχύοντα στον Ε.Φ.Κ.Α. Πέραν των ανωτέρω οικονομικών κυρώσεων για τους υποχρεούμενους στην απόδοση των παρακρατούμενων και μη αποδιδόμενων εισφορών έχουν εφαρμογή οι σχετικές γενικές διατάξεις περί απόδοσης παρακρατούμενων ασφαλιστικών εισφορών. Στην περίπτωση μη καταβολής των εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) από την ελεγκτική εταιρεία έως το τέλος του επόμενου μήνα, η ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. ενημερώνει τους ασφαλισμένους της ελεγκτικής εταιρείας ότι θα έχουν παροχές έως το τέλος του τριμήνου από τη μήνα που αφορούσαν οι εισφορές. Επιπλέον με απόφαση του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ. για όσους δεν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές (ασφαλισμένων και εργοδότη) τουλάχιστον για ένα έτος, μπορεί να ανασταλεί οποιαδήποτε παροχή υγείας προς αυτούς, καθώς και να ανασταλεί η ιδιότητά τους ως μέλη ή και να διαγραφούν από μέλη (φυσικά πρόσωπα ή ελεγκτικές εταιρείες), από το Σ.Ο.Ε.Λ., με συνέπεια την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 4449/2017.

Άρθρο 6
Παρεχόμενη περίθαλψη

Α. Παροχές σε είδος
1. Η περίθαλψη που παρέχεται είναι εξωνοσοκομειακή ή νοσοκομειακή.
Η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνει ιδίως:
α) Την ιατρική και την φυσιοθεραπευτική περίθαλψη στην κατοικία του δικαιούχου ή σε ιατρεία ή σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, κλινικών. Η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από ιατρό κάθε ειδικότητας, αλλά και από νοσοκόμο (ενέσεις, εισπνοές). Η φυσιοθεραπευτική (μαλάξεις, ασκήσεις κ.λπ.) παρέχεται από φυσιοθεραπευτή.
β) Τη φαρμακευτική περίθαλψη.
γ) Τις εργαστηριακές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινολογικές, καρδιογραφήματα, υπέρηχοι, χαρτογραφήσεις εγκεφάλου κ.λπ.).
δ) Την οδοντιατρική και ορθοδοντική περίθαλψη. Δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτή η αξία ευγενών μετάλλων.
ε) Τη χορήγηση ειδών υγειονομικής χρήσεως (γυαλιά, φακοί επαφής, ζώνες, κηλεπίδεσμοι, περικνημίδες, βηματοδότες κ.λπ.).
στ) Ο «Λογαριασμός» μπορεί να λειτουργεί «Τράπεζα Αίματος» με σκοπό την παροχή αίματος ή υποκατάστατών του στα μέλη του.
Η νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνει ιδίως:
α) Τη νοσηλεία.
β) Τις ειδικές αμοιβές (ιατρών για χειρουργικές επεμβάσεις, αποκλειστικών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, κ.λπ.).
γ) Τη φαρμακευτική ή άλλου είδους υγειονομική αγωγή.
δ) Τις εργαστηριακές εξετάσεις,
ε) Τα έξοδα μετακινήσεως ασθενών.
2. Η εξωνοσοκομειακή και η νοσοκομειακή περίθαλψη υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον «Κανονισμό Παροχών και Τιμοκατάλογο Περιθάλψεως του Λογαριασμού Υγείας του Σ.Ο.Ε.Λ.» μπορεί να παρέχεται και στο εξωτερικό για τον ασφαλισμένο και τα μέλη της ατομικής του οικογένειας.
Β. Παροχές σε χρήμα
Στους δικαιούχους καταβάλλονται οι πιο κάτω παροχές σε χρήμα:
α. Επίδομα ασθενείας.
β. Επίδομα κυοφορίας λοχείας.
γ. Επίδομα τοκετού γέννησης.
δ. Επίδομα μητρότητας
ε. Χρηματικά βοηθήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
στ. Έξοδα παιδικών κατασκηνώσεων.
ζ. Επίδομα λουτροθεραπείας.
η. Έξοδα κηδείας.
Τα ανώτατα όρια δαπάνης, που καλύπτει ο «Λογαριασμός» Υγείας για του κλάδους παροχών σε είδος και σε χρήμα καθώς και οι προϋποθέσεις και οι μέθοδοι ελέγχου, που κρίνονται αναγκαίες, για τη διαπίστωση υπάρξεως της υγειονομικής ανάγκης και για την αναγνώριση των δαπανών, καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του οργανισμού αυτού ορίζονται από τον «Κανονισμό Παροχών και Τιμοκατάλογο Περίθαλψης του Λογαριασμού Υγείας του Σ.Ο.Ε.Λ.», στο εξής «Κανονισμός» που εγκρίνεται από το Εποπτικό Συμβούλιο.
Ο «Κανονισμός Παροχών και Τιμοκατάλογος Περίθαλψης» τροποποιείται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ.
Τα ανώτατα, κατά περίπτωση και ετησίως, όρια δαπάνης που καλύπτει ο «Λογαριασμός» Υγείας ορίζονται στον «Κανονισμό Παροχών και Τιμοκατάλογο Περίθαλψης».
Γ. Ασφαλισμένοι που διαμένουν στο εξωτερικό
Οι ασφαλισμένοι στο Λογαριασμό Υγείας του Σ.Ο.Ε.Λ., για όσο διάστημα εργάζονται στο εξωτερικό, δικαιούνται να ζητήσουν την εξαίρεση της ασφάλισής τους και τη διακοπή της καταβολής εισφορών, διαφορετικά παραμένουν ασφαλισμένοι σύμφωνα με τους όρους του «Κανονισμού Λειτουργίας και Τιμοκαταλόγου Περίθαλψης του Λογαριασμού Υγείας του Σ.Ο.Ε.Λ.».

Άρθρο 7
Διαχείριση Λογαριασμού Υγείας

α) Η Διοίκηση και Διαχείριση του «Λογαριασμού» ασκείται από το Εποπτικό Συμβούλιου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, το οποίο αναθέτει καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας του «Λογαριασμού», σε ειδική επιτροπή με τον τίτλο «Επιτροπή Εποπτείας Λογαριασμών Σ.Ο.Ε.Λ.» (ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ.).
β) Με ευθύνη του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ. συντάσσεται ο προϋπολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως, που υποβάλλονται σε έλεγχο από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές και εγκρίνονται από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Ο.Ε.Λ.
γ) Με απόφαση του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ. ο «Λογαριασμός» μπορεί να συμμετέχει στην Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.).
δ) To Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ. μετά από αιτιολογημένη πρόταση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. εξουσιοδοτείται να συνάπτει συμβάσεις ή συνεργασίες με παντός είδους ασφαλιστικές εταιρείες, νοσοκομεία, θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης ή ιατρούς, με σκοπό την επίτευξη καλύτερων τιμών και όρων περίθαλψης για τις προσφερόμενες στους ασφαλισμένους υγειονομικές υπηρεσίες. Ανάλογες συμβάσεις μπορεί να συνάπτει με την Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.) και με τα μέλη αυτής. Επίσης εξουσιοδοτείται να συνάπτει συμβάσεις έργου με ιατρούς-ελεγκτές των νοσηλείων και των παροχών του «Λογαριασμού» (παθολόγους, καρδιολόγους, οδοντιάτρους, καθώς και με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων).
ε) Το Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ., μετά από εισήγηση της ΕΠ.Ε.Λ.Σ.Ο.Ε.Λ., μπορεί να ιδρύει ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων και διαγνωστικές μονάδες που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στα μέλη.
στ) Οι εισφορές των μελών, καθώς επίσης το ύψος και το είδος των παροχών μπορούν να αυξομειώνονται ή να τροποποιούνται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε.Λ.
ζ) Το Εποπτικό Συμβούλιο μετά από αιτιολογημένη πρόταση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ., μπορεί να δεχθεί στην περίπτωση περίθαλψης κάποιου ασφαλισμένου, ότι υπάρχουν ειδικές συνθήκες που δικαιολογούν την εξαίρεση της περίθαλψης αυτής από τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς του παρόντος Οργανισμού Λογαριασμού Υγείας Μελών του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, στο εξής «Οργανισμός» και του Κανονισμού Παροχών και Τιμοκαταλόγου Περίθαλψης του Λογαριασμού Υγείας Μελών του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, στο εξής «Κανονισμός».
η) Το Ε.Σ. με απόφασή του δύναται να εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του να εγκρίνει δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εργαστηριακών εξετάσεων και νοσηλείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον παρόντα οργανισμό.
θ) Για θέματα που δεν προβλέπονται από τον παρόντα Οργανισμό και τον «Κανονισμό Παροχών και Τιμοκατάλογο Περίθαλψης», αρμόδιο να αποφασίζει είναι το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ.
ι) Η Επιτροπή Εποπτείας Λογαριασμών (ΕΠ.Ε.Λ.Σ.Ο.Ε.Λ.), συγκροτείται από εν ενεργεία ή συνταξιούχους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές ή και διοικητικούς υπαλλήλους του Σ.Ο.Ε.Λ. ή των ελεγκτικών εταιρειών. Με την απόφαση της ανάθεσης ορίζεται και ο Πρόεδρός της. Χρέη γραμματέα εκτελεί το νεότερο σε ηλικία μέλος της. Ο ορισμός των μελών αυτής, δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η θητεία των μελών της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. είναι τριετής και μπορεί να ανανεώνεται χωρίς όριο.
Η Επιτροπή Εποπτείας Λογαριασμών Σ.Ο.Ε.Λ., οφείλει να παρακολουθεί και να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από τον παρόντα «Οργανισμό» και από τον «Κανονισμό Παροχών και Τιμοκατάλογο Περιθάλψεως του Λογαριασμού Υγείας», όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβανομένων υπόψιν και των αποφάσεων του Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ., σε κάθε είδος παροχής. Η ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ., μετά από γνωμάτευση των ελεγκτών ιατρών ή και ιατρών άλλων ειδικοτήτων, μπορεί με ομόφωνη απόφασή της να χαρακτηρίσει περίπτωση περίθαλψης ως πολυτελή ή εκτός των ευρέως αποδεκτών κανόνων της ιατρικής επιστήμης και να απορρίψει την δαπάνη ή να περιορίσει το ύψος της, αιτιολογώντας την κρίση της αυτή.
Ο τιμοκατάλογος περίθαλψης καθώς και οι τυχόν γενόμενες αναθεωρήσεις του, τίθενται στη διάθεση των ασφαλισμένων με μέριμνα της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.ΕΛ.
ια) Αν για κάποιο λόγο παύσει οριστικά η λειτουργία του «Λογαριασμού» η περιουσία του περιέχεται στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Πάντως απόφαση για παύση λειτουργίας του «Λογαριασμού» μπορεί να ληφθεί μόνο με αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία (τουλάχιστον 70%) από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.Ε.Λ.

Άρθρο 8
Τρόπος Πληρωμής

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν στην ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. τα σχετικά, νόμιμα και πρωτότυπα, δικαιολογητικά πληρωμής συνημμένα σε ειδικό έντυπο (αίτηση), που συμπληρώνεται από τους ίδιους.
Τα δικαιολογητικά ελέγχονται από τις διοικητικές υπηρεσίες του Σ.Ο.Ε.Λ., που έχουν τεθεί στη διάθεση της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. Τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν υπολογίζονται και καταθέτονται στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, εφόσον έχει εγκριθεί η καταβολή τους από την ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. και δεν υπάρχει καμιά καθυστερημένη πέραν του τριμήνου οφειλή του φορέα στον οποίον ανήκει ο δικαιούχος (Σ.Ο.Ε.Λ. – Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. – Σ.Ο.Λ. Ελεγκτικές Εταιρείες), προς τον «Λογαριασμό».
Η έγκριση για συνολικό ποσό μικρότερο των 1.500 € γίνεται από ένα μέλος της ΕΠ.Ε.Λ.Σ.Ο.ΕΛ.., ειδικά εξουσιοδοτημένο από αυτήν και για μεγαλύτερο ποσό από την ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ.
Οι δαπάνες των ασφαλισμένων, καθώς και οι πληρωμές του λογαριασμού, παρακολουθούνται σε ειδικές, κατά ασφαλισμένο, μερίδες αναλυτικού καθολικού.
Οι ασφαλισμένοι απευθύνονται για κάθε θέμα ερμηνείας των διατάξεων του παρόντος «Οργανισμού» και του «Κανονισμούς», στην ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. και τελικά στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.Ε.Λ.
Η ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξοφλούνται το συντομότερο δυνατό οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Η ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. μπορεί να τροποποιεί τη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των απαραίτητων δικαιολογητικών αξιοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες του πληροφοριακού συστήματος του Σ.Ο.Ε.Λ.

Άρθρο 9
Πειθαρχικός Έλεγχος

Η με οποιανδήποτε τρόπο εξαπάτηση του «Λογαριασμού», είτε με την υποβολή ανακριβών ή ψευδών δικαιολογητικών δαπανών ή άλλων στοιχείων για την επιτυχία ευνοϊκού καθορισμού αιτούμενης από το «Λογαριασμό» κάθε είδους συνδρομής, είτε με την καταστροφή στοιχείων, είτε με την απόκρυψη κάθε ατομικής ή οικογενειακής μεταβολής, είτε με την παρεμβολή προσκομμάτων ή δυσχερειών στον έλεγχο που γίνεται από τα αρμόδιο όργανα του «Λογαριασμού», είτε με την παροχή ανακριβών πληροφοριών για γεγονότα που έχουν έννομες συνέπειες για το «Λογαριασμό», είτε με τη παράβαση του «Οργανισμού» ή του «Κανονισμού», είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά.
Η ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. εφόσον θεωρήσει αναγκαίο, καλεί οποιονδήποτε ασφαλισμένο ή εργοδότη να δώσει, προφορικά ή γραπτά, διευκρινίσεις σχετικά με τα παραπάνω. Εάν διαπιστωθεί παράβαση των διατάξεων του παρόντος «Οργανισμού» ή και του «Κανονισμού» δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε παροχή μέχρι την άρση των λόγων της παράβασης και διεκδικούνται τυχόν ανείσπρακτες εισφορές ή καταβληθείσες παροχές. Στην περίπτωση που δεν αρθούν οι λόγοι της παράβασης ή ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. παραπέμπει το θέμα στο Ε.Σ. του Σ.Ο.Ε.Λ. με αιτιολογημένη εισήγηση. Οι πιθανές ποινές, πέραν των ποινικών συνεπειών, για τα παραπάνω παραπτώματα μπορεί να είναι:
α) Έγγραφη παρατήρηση και επιτήρηση του μητρώου του ασφαλισμένου και των έμμεσων μελών του,
β) προσωρινή απενεργοποίηση του μητρώου του,
γ) οριστική διαγραφή από το μητρώο ασφαλισμένων,
δ) ειδικά για τους Ο.Ε.Λ. ενημέρωση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ.Ε. για πιθανή παραπομπή στο πειθαρχικό του άρθρου 34 ν. 4449/2017.
Το Εποπτικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής αναφοράς της ΕΠ.Ε.Λ.-Σ.Ο.Ε.Λ. ή και οίκοθεν, εάν συντρέχει περίπτωση παράβασης των περί υγειονομικής περίθαλψης υποχρεώσεων, παύει την καταβολή οποιονδήποτε παροχών υγείας, διαγράφει από το Λογαριασμό Υγείας τον παραβάτη και διεκδικεί δικαστικά τυχόν ανείσπρακτες εισφορές ή καταβληθείσες παροχές.

Άρθρο 10
Ισχύς

α) Ο παρών Οργανισμός του Λογαριασμού Υγείας του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, όπως κωδικοποιήθηκε, εγκρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.Ε.Λ. με την υπ’ αρ. Ι-79/3 απόφαση που έλαβε στη συνεδρίασή του της 15ης Μαΐου 2024.
β) Ο παρών Οργανισμός, καθώς και ο Κανονισμός Παροχών και Τιμοκατάλογος Περίθαλψης του Λογαριασμού Υγείας του Σ.Ο.Ε.Λ., αναρτώνται, μετά από κάθε τροποποίησή τους, σε διαδικτυακή πύλη του «Λογαριασμού», στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο τα ασφαλισμένα μέλη του.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Πηγή