Την παραμονή του στη Super League πανηγυρίζει από σήμερα ο Βόλος, μία αγωνιστική (6η) πριν από το φινάλε  των playouts της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη έκανε το καθήκον της απέναντι στον Πανσερραϊκό, νίκησε με 1-0, με το πέναλτι του Γκαρσία στο 56′ και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 οι Θεσσαλοί θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια. Το εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής (7ης) με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί μόνο και μόνο για το γόητρο.

Ο Βόλος έφτασε τους 32 βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές στα playouts, η Κηφισιά μετά την ήττα της από τον ΠΑΣ έμεινε στους 28, οπότε η 8η στροφή των playouts θα έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Πανσερραϊκός είχε τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, στο 56′ ο Βόλος άνοιξε το σκορ.

Από σέντρα που έγινε από αριστερά η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Πεταυράκη, ο διαιτητής Ζαμπαλάς κλήθηκε από τον Μανούχο που ήταν στο VAR για να δει την φάση κι αφού το έκανε υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Γκαρσία ήταν ψύχραιμος και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Πανσερραϊκού να φτάσουν στην ισοφάριση.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46′ Τρουϊγιέ), Ντε Καμπς (78′ Τσοκάνης), Μπερτόγλιο (68′ Μωραΐτης), Κόμπα (86′ Μύγας), Ασεχνούν, Γκαρσία

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (80′ Σοφιανός), Μορέιρα, Στάικος (80′ Οικονόμου), Τομάς (46′ Χατζηστραβός), Ουάρντα (88′ Μασκανάκης), Γούλερι (74′ Μούργος), Άλεξιτς

Πηγή