Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε απόψε να κάνει break στο break, καθώς η Μπαρτσελόνα νίκησε με 77-69. Η ομάδα του Πειραιά, βέβαια, πέτυχε τον σκοπό της στη Βαρκελώνη έχοντας σπάσει την έδρα από το πρώτο ματς. Πλέον η σειρά έρχεται στο ΣΕΦ, εκεί όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να κάνει το 2/2 για να προκριθεί στο final4 του Βερολίνου.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +13, 27-14. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στη δεύτερη περίοδο και γύρισε γρήγορα το ματς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ 43-37. Η αντεπίθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο και το 60-57 έδωσε συνθήκες θρίλερ στη τελευταία περίοδο.

Oι γηπεδούχοι με ένα σερί 8-4, ξέφυγαν 68-61 πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι την επιθετική δυστοκία της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ με αξιοσημείωτη ευστοχία από το τρίποντο οδήγησε τους Καταλανούς στο +10, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, 74-64. Οι Καταλανοί διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους και έφτασαν το ροζ φύλλο αγώνα με 77-69.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 24 πόντους και  5 ριμπάουντ ήταν ο mvp των νικητών ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Πίτερς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πηγή