Ο Μίτσελ είναι ένας άνθρωπος που έχει παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, ενώ ως προπονητής δεν έχει συνηθίσει να κρύβει τις σκέψεις του.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον αγώνα, στον Άμραμπατ και στα θέματα της ομάδας του.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ παραδέχθηκε ιπποτικά ότι η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κι εξέφρασε απορία για τη διαφορά της από τον (πρώτο) Παναθηναϊκό, που ανέρχεται πια στους 8 βαθμούς.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του για:

Τον αγώνα και το εάν έπρεπε να αποβληθεί ο Άμραμπατ: «Ναι, έπρεπε να είχε δοθεί κίτρινη κάρτα και να είχε αποβληθεί. Μία δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι παίξαμε με μία δυνατή ομάδα. Θέλαμε να παίξουμε από την αρχή όπως και στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν τολμήσαμε να πιέσουμε τόσο τον αντίπαλο.

Ήμασταν αρκετά αγχωμένοι όταν είχαμε τη μπάλα. Ζητήσαμε από τους παίκτες να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο όπως το είχαμε προετοιμάσει και η ομάδα μπήκε καλά. Ο Χάμες μάς έδινε το πλεονέκτημα. Μετά ήρθε η διακοπή που ευνόησε την ΑΕΚ. Είναι παίκτες με χαρακτήρα και προσωπικότητα και ήξεραν το τι έπρεπε να κάνουν. Αυτό που δεν αρνούμαι είναι πως οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια σήμερα».

Τον Παπασταθόπουλο: «ΟΣωκράτης έχει κάνει ένα άριστο παιχνίδι ως παίκτης και ως αρχηγός. Είναι ένας μυϊκός τραυματισμός και θα επανέλθει μόλις ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε πέντε εβδομάδες να δουλέψουμε με την ομάδα. Αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Το θέλουν πολύ οι παίκτες. Σε αυτό το διάστημα δεν έχουμε δουλέψει πολύ με τους παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος των προπονητών. Να βελτιωθούν κάποια κενά».

Τη μίνι προετοιμασία στην Ισπανία: «Πραγματικά υπάρχει πλάνο για μίνι προετοιμασία στην Ισπανία. Με άφιξη εκεί στις 28 Νοεμβρίου και διάρκεια προετοιμασίας έως και 8 Δεκεμβρίου. Έχουμε προγραμματισμένα φιλικά την 1η Δεκεμβρίου με Κόβεντρι, στις 4 του μήνα με βελγική ομάδα και έχουμε μία αμφιβολία για τις 7 Δεκεμβρίου, διότι θα παίξουμε ένα ματς στις 10 Δεκεμβρίου με τη Φόρεστ στο Καραϊσκάκη. Θα δούμε το πως θα ανταποκριθεί η ομάδα. Θα υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνει μείωση του ρόστερ και προτιμούμε και θέλουμε να δώσουμε χώρο στην ακαδημία».

Τη βαθμολογία και το ποδόσφαιρο που παίζει ΑΕΚ: «Πρέπει να δεχθούμε τη βαθμολογία όπως και τη δουλειά που έχει γίνει πριν στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πραγματικά πως το καλύτερο ποδόσφαιρο το έχει παίξει έως τώρα η ΑΕΚ. Είναι έκπληξη που είναι μακριά από την πρώτη θέση.

Τώρα στη μέση της χρονιάς δεν είναι δίκαιες οι βαθμολογίες αλλά στο τέλος θα είναι. Προσωπικά όμως με τον μέγιστο σεβασμό στην Ελλάδα μου φαίνεται απίστευτο πως δεν διορθώνεται τίποτα με το να μην παίζουν Έλληνες διαιτητές. Βλέπουμε τα ίδια προβλήματα».

Πηγή