Η Πορτογαλία νίκησε απόψε την Τσεχία με 2-1 στη Λειψία και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Euro2024. Οι Ίβηρες τα… χρειάστηκαν αλλά με ανατροπή και γκολ στο φινάλε από τον Κονσεισάο πήραν την νίκη.

Από το πρώτο λεπτό η Πορτογαλία πήρε τον έλεγχο του αγώνα, είχε υψηλά ποσοστά κατοχή μπάλας αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Ρονάλντο στο 8′ έστειλε την μπάλα άουτ, στο 26′ ο Λεάο δεν πρόλαβε να μπει στη πορεία της μπάλας και η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε στο 32′ όταν ο Κριστιάνο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον πορτιέρε της Τσεχίας ενώ στο 33′ η άμυνα πρόλαβε τον Βιτίνια. Στο 45’+1′ ο κίπερ Στάνεκ είπε ξανά ”όχι” στον CR7 που σε αυτό το ματς έγινε ο μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται σε έξι διοργανώσεις Euro, ξεκινώντας από εκείνο του 2004 στην πατρίδα του. Είκοσι χρόνια πριν.

Στο δεύτερο μέρος οι Ίβηρες έγιναν ακόμη πιο κυριαρχικοί, πίεζαν αλλά η Τσεχία κόντρα στη ροή του ματς πήρε το προβάδισμα στο 62′, όταν ο Προβόντ με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Επτά λεπτά αργότερα, όμως, ο Χράνατς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από κεφαλιά του Μέντες και κάπως έτσι η αναμέτρηση ήρθε και πάλι στην απόλυτη ισορροπία.

Οι Πορτογάλοι πάλεψαν μέχρι τέλους για την νίκη και δικαιώθηκαν στο 92′. Ο Κονσεισάο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκμεταλλεύθηκε την λάθος απομάκρυνση του Χράνατς και με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής χάρισε την νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Πηγή