Στις βολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Αναρωτιέμαι αν την ομιλία σας την έγραψε ο παλιός σας συνοδοιπόρος ο Πάνος Καμμένος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Κάνατε κήρυγμα περί πατριωτισμού, λέγοντας μας ότι είναι ανεπίτρεπτο να σας κατηγορούμε για μειωμένο πατριωτισμό και για το γεογνός ότι είστε εθνική εξαίρεση στα ζητήματα αμυντικής πολιτικής. Είναι δύσκολο να βαθμολογήσουμε τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Προφανώς είναι άδικο να φωτογραφίσει κάποιος κάποιον αν δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να στοιχειοθετήσει μία τέτοια κατηγορία. Εδώ μιλούν τα γεγονότα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι σε αυτή την αίθουσα ότι υπάρχουν κάποιοι λιγότερο πατριώτες. Αυτά τα λέγατε εσείς ξέρετε, σε μία άλλη εποχή, στον αντιμνημονιακό οίστρο σας» είπε κατά την ομιλία του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό. «Γιατί δεν ψηφίσατε τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ που θωρακίζουν τη χώρα; Γιατί δεν στηρίξατε τις επενδύσεις που κάναμε για να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις με τις φρεγάτες Belharra και τα Rafale;» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως ο πατριωτισμός δεν είναι θεωρητική έννοια, αλλά αποδεικνύεται από τις πράξεις και τις προτεραιότητές μας. «Για εσάς η Άμυνα δεν ήταν ποτε προτεραιότητα και αυτό έχει να κάνει με τα ιστορικά κατάλοιπα που χώρου σας. ‘Η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός’. Αυτά λέγατε και αυτά επιχειρήσατε να διορθώσετε με την ομιλία σας».

Επανέλαβε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση ενίσχυσε την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων παρά τις κρίσες και τόνισε πως αυτό έπρεπε να γίνει «γιατί είμαστε σε μία επικίνδυνη περιοχή με έναν αναθεωρητικό γείτονα». «Αυτό κάναμε και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε» είπε.

«Στα 45 δισ. το κόστος των μέτρων που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προεκλογική απάτη» και «ανεδαφικές υποσχέσεις». «Εάν ποτε ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσετε τα μισά από όσα έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη μέρα» ανέφερε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να αλλάξετε τροπάρι. Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το μέλλον της χώρας. Το μόνο που κάνετε είναι να αραδιάζετε ανεδαφικές υποσχέσεις. Δεν έχετε μάθει τίποτε από όσα κάνατε το 2014-2015» συνέχισε προσθέτοντας πως η κοστολόγηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας σε βάθος τετραετίας είναι 45 δισ. ευρώ.

«Πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή; 1,5 δις επί 4 χρόνια είναι 6 δισ. Πόσο στοιχίζει η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα; Δεν το ξέρετε; Είναι 2 δισ. τον χρόνο» συμπλήρωσε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πάτε να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό. Θα αναδείξουμε το μέγεθος της προεκλογικής σας απάτης. Εσείς είστε που τα τάζετε όλα σε όλους».

naftemporiki.gr

Πηγή