Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε το «παρών» ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις προσλήψεις δασοκομάντος που θα γίνουν και φέτος σε όλη τη χώρα, αλλά και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πυροσβεστών, όπως και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με τα εξοπλιστικά έργα του ΑΙΓΙΣ.

Αυτά  θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το 2025.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει σε ανάρτησή του:

«Στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκα με ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που έδωσαν φέτος σκληρές μάχες και υπερέβαλαν εαυτούς στην πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών. Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος μιλήσαμε για τις προσλήψεις δασοκομάντος που θα γίνουν και φέτος σε όλη τη χώρα, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πυροσβεστών μας, αλλά και για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με τα εξοπλιστικά έργα του ΑΙΓΙΣ που θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το 2025. Όλοι μαζί συνεχίζουμε τη διαρκή προσπάθεια για την προάσπιση της χώρας μας έναντι της κλιματικής κρίσης».

Πηγή