Και εκεί που όλοι περιμένουμε να δούμε ποιοι θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, μας προέκυψε νέος υποψήφιος πρόεδρος… στη Νίκη. Ποιος «δηλώνει παρών» και αμφισβητεί τον ιδρυτή του κόμματος, Δημήτρη Νατσιό; Ο Δημήτρης Χιωτακάκος.

Ο κ. Χιωτακάκος ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα, αλλά δεν εξελέγη. Ενόψει του συνεδρίου της Νίκης, ωστόσο, δηλώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, προκειμένου να δώσει στο κόμμα, όπως λέει, περισσότερη «εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα».

Την πρόθεσή του έκανε γνωστή με μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία ο καθηγητής κ. Νατσιός θα είχε ενστάσεις επί της γραμματικής και του συντακτικού, από την πρώτη κιόλας σειρά. Καταλήγει πάντως πως στόχος είναι πάντα η ενότητα. «Απλά διακονούμε όπου προκύψει μία ανάγκη. Το ήθος μας και ο χαρακτήρας μας παραμένει – του Ορθοδόξου Χριστιανού – το αίμα νερό δεν γίνεται. Είμαστε όμως η παράταξη των πολλών και όχι των ολίγων. Είμαστε και Πατριωτική αλλά ΚΑΙ Δημοκρατική παράταξη. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους μας, αν και την τελική Κρίση την έχει Άλλος στα χέρια Του».

Πηγή