Η αμερικανική ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που έχουν καταγράψει τα βαθυσκάφη που εντόπισαν το Titan στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού την στιγμή που αναδεικνύονται νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα. Οι εικόνες δείχνουν ένα μέρος του Titan τα κομμάτια του οποίου διασκορπίστηκαν σε μια περιοχή 300-500 μέτρα μακριά από το ναυάγιο του Τιτανικού το οποίο προσπαθούσε το βαθυσκάφος της OceanGate να προσεγγίσει στα τέλη Ιουνίου του 2023.

Στο Titan επενέβαιναν ο Χάμις Χάρντινγκ, 58 ετών, ο επιχειρηματίας Σαζάντα Ντάγκουντ, 48 ετών, ο γιος του Σουλεμάν Ντάγουντ, 19 ετών, ο ωκεανολόγος και ειδικός στο ναυάγιο του Τιτανικού Πολ Ανρί Ναρζολέ 77 ετών που είχε επισκεφτεί πολλές φορές το θρυλικό ναυάγιο και ο Στόκτον Ρας, 61 ετών διευθύνων σύμβουλος της OceanGate.

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για τις αιτίες του δυστυχήματος και αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει μια δικαστική ακρόαση στη Νότια Καρολίνα όπου κατατίθενται σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και το κατά πόσο το Titan ήταν ασφαλές για να πραγματοποιεί καταδύσεις. Ανάμεσα στα άλλα παρουσιάστηκε και το τελευταίο γραπτό μήνυμα που έστειλαν οι επιβάτες του βαθυσκάφους στο κέντρο ελέγχου της αποστολής το οποίο ανέφερε πώς όλα ήταν καλά. Λίγες στιγμές αργότερα συνέβη η έκρηξη…

Naftemporiki.gr

Πηγή