«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά ένα λεπτό πριν», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, λίγο μετά την επανένταξή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε, να με διαγράψουν χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας πως έτσι θα ξεμπερδέψουν μαζί μου».

«Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει μία ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξακάθαρο προγραμματικό λόγο που θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή».

Παύλος Πολάκης: Επιστρέφει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετική επιστολή απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Πολάκης επανεντάσσεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 35 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε η Αθηνά Λινού, στον απόηχο της διαμάχης της με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επίσης είχε διαγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες από την Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Λινού βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Πολάκη, έπειτα από τη διαγραφή του μετά τη λεκτική του επίθεση σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη σε επιτροπή της Βουλής. Η κ. Λινού είχε καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος τέθηκε εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, ο κ. Πολάκης -ο οποίος παρέμεινε αυτό το διάστημα μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ- στράφηκε κατά της κ. Λινού, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αλλά και για αδιαφανή λειτουργία του Ινστιτούτου Prolepsis, ιδρύτρια του οποίου είναι η κ. Λινού. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Λινού κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να παράσχει εξηγήσεις και παρέδωσε «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», όπως ανέφερε σε ανάρτησή της.

Η κόντρα κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την κ. Λινού να αποστέλλει εξώδικο στον κ. Πολάκη, κάνοντας λόγο για «χυδαία αντίδραση» και «ψευδείς κατηγορίες». Σε ανάρτηση – απάντηση, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», ενώ μετά τη διαγραφή της κ. Λινού έκανε λόγο για δικαίωση.

Τα βλέμματα στην Κ.Ε.

Στο μεταξύ, ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, δίνουν όλα τα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Η περιδίνηση συνεχίζεται με πυρά να αλληλοεκτοξεύονται και άγνωστο παραμένει πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι συσχετισμοί στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση.

Τώρα μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί στην επίμαχη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης αλλά και τι θα κάνουν από την μία πλευρά οι « 87» και από την άλλη πλευρά ο Παύλος Πολάκης.

Κρίσιμο ερώτημα είναι αν τελικά η σύγκρουση που αναμένεται να υπάρξει στην Κεντρική Επιτροπή θα οδηγήσει ή όχι σε πρόταση μομφής αλλά και πώς θα πορευτούν στελέχη που μέχρι τώρα τηρούν ουδέτερη στάση.

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο γρίφος του Πολάκη και τα νέα στρατόπεδα

Πηγή