ΠΟΕΕΤ
http://poeet.gr

24ΩΡΗ ΑΠΕΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

02.10.2024

Η Διοίκηση της ΠΟΕΕΤ ενεργοποιεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 19/09/24 για κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβριο αν χρειαζόταν.

Δυστυχώς Κυβέρνηση και Ξενοδόχοι σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας καταδικάσουν να εργαζόμαστε σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον μιας κι οι εργοδότες αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου επικαλούμενοι 4 λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την διαπραγμάτευση μεταξύ μας, αλλά με Κυβερνητικές επιλογές και μεταξύ άλλων στέλνουν μέσω της επιστολής τους μήνυμα στην Κυβέρνηση για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην επιμήκυνση του εποχικού ταμείου ανεργίας.

Από την άλλη η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας πήρε πίσω τη δέσμευση του για λύση στο πρόβλημα της ρύθμισης του προβλήματος με το επίδομα ανεργίας.

Κυρίως λοιπόν γι’ αυτούς τους δύο λόγους αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στον κλάδο μας στις 23/10/2024 γιατί θέλουμε την υπογραφή σ.ε.ε. με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο ώστε να υπάρξουν επιτέλους ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις!

Ζητάμε την αξιοπρεπή διαβίωση τους «νεκρούς» μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας υιοθετώντας επιτέλους η Κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική πρόταση που έκανε η Ομοσπονδία μας στις τόσες συναντήσεις από το 2018 με τους εκάστοτε Υπουργούς Εργασίας.

Έχουμε μπροστά μας 20 μέρες για να δουλέψουμε την απεργία μας στις 23 Οκτωβρίου!

Κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας στην μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που αποφάσισε και ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για της 20 Νοεμβρίου 2024.

Από την μεριά μας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου και άλλη μια φορά πιστέψαμε σε κούφια λόγια!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΛΑΒΑΤΕ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πηγή