Τα νέα του ΕΣΠΑ

Προτεραιότητες και προκλήσεις στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στην Ελλάδα

27/1/2021

Η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Προτεραιότητες και προκλήσεις στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στην Ελλάδα», διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν ερευνητικά έργα για την ανάπτυξη βιώσιμων θαλασσίων εφαρμογών και τη δημιουργία υποδομών πρόληψης και διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Η ημερίδα είχε ως βασικό στόχο, μέσα από τη διεξαγωγή μιας γόνιμης συζήτησης, να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και προκλήσεις για τους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και να προωθηθεί η υποστήριξη της στρατηγικής «Γαλάζια Ανάπτυξη», μέσω της ενδυνάμωσης των σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας για τους τομείς προτεραιότητας της.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση συμμετείχαν ερευνητές και ερευνήτριες του ΕΛΚΕΘΕ, εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ, ακαδημαϊκοί φορείς, εκπρόσωποι διαφόρων Υπουργείων και Περιφερειών, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και φορείς χρηματοδότησης.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ερευνητικά έργα, για την ανάπτυξη βιώσιμων θαλασσίων εφαρμογών και τη δημιουργία υποδομών πρόληψης και διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών για την ανθεκτική και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ την μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση στο κανάλι του ΕΛΚΕΘΕ στο YouTube.

Είδος

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 28/1/2021

Πηγή