Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάκτησε και μαθηματικά τον 36ο τίτλο της στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τη νίκη της «Βασίλισσας» με 3-0 νωρίτερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ακολούθησε η αποτυχία της Μπαρτσελόνα, που ηττήθηκε με 4-2 στο «Μοντιλίβι» από την Χιρόνα στο καταλανικό ντέρμπι, για την 34η ημέρα στη La Liga.

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που μετρά μόλις μία ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, πλέον απέχει 13 βαθμούς από την επόμενη ομάδα στην κατάταξη.

Αυτή είναι η εκπληκτική Χιρόνα, που με τους τρεις βαθμούς προσπέρασε κατά έναν τους «Μπλαουγκράνα», αν και χρειάστηκε να επιστρέψει δύο φορές στο παιχνίδι.

Ο Κρίστενσεν άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό αλλά ο Ντόβμπικ ισοφάρισε στο 4ο, πριν η «Μπάρτσα» ξαναπάρει προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι στο 45΄+1.

Όμως, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και με τον Πορτού να σκοράρει δις (65΄, 74΄) και να δίνει την ασίστ στον Γκουτιέρες (67΄), έφτασαν στην πλήρη ανατροπή.

Ταυτόχρονα, η εκπληκτική ομάδα που εμφάνισε φέτος ο Μιγκέλ Άνχελ Σάντσεθ Μουνιόθ (Μίτσελ) εξασφάλισε συμμετοχή στο νέο Champions League (2024-25), για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Πηγή