Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή του OPEN ώρα Ελλάδος, και ανέφερε ότι το ερχόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 72 δόσεις.  «Ο σκοπός είναι να ανοίξει το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΑΑΔΕ έχει επωμιστεί ένα επιπλέον βάρος το οποίο προέκυψε από τις πυρκαγιές, έτσι ώστε να μπορέσει να φτιάξει τις πλατφόρμες για να εκταμιευθούν πόροι πολύ γρήγορα στους πληγέντες. Ταυτόχρονα έχουμε το ζήτημα των ενοικίων και θα καταβληθούν τα ενοίκια του Ιουλίου τις επόμενες ημέρες, ενώ επίσης ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη διόρθωση των ενοικίων μέσα στον Αύγουστο, έτσι ώστε να υπάρξει εκταμίευση επιπλέον πόρων τον Σεπτέμβριο» ανέφερε σχετικά ο Κος Σταϊκούρας.

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων επανέρχεται στα επίπεδα του Ιουλίου και συνεπώς με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και με δεδομένο ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 5 εκ. δηλώσεις, εκτιμά ότι η ημερομηνία που έχει δοθεί (σ.σ. 10η Σεπτεμβρίου) είναι απολύτως εφικτή για να υποβληθεί το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο υπουργός τόνισε επίσης για μία ακόμη φορά ότι ο λόγος που έχει επιλεγεί αυτή η ημερομηνία είναι διότι θα πρέπει το σύστημα της ΑΑΔΕ να κλείσει για μερικές ημέρες έτσι ώστε να ενσωματώσει τον ΕΝΦΙΑ, για να μπορούν οι πολίτες να αξιοποιήσουν την πρόβλεψη της πολιτείας να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες δόσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή