Ο Μίκελ Αρτέτα δεσμεύτηκε για το μακροπρόθεσμο μέλλον του στην Άρσεναλ συμφωνώντας για ένα νέο συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει στο «Εμιρέιτες» τουλάχιστον έως το 2027.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού είχε προγραμματιστεί να λήξει στο τέλος αυτής της σεζόν, αλλά και τα δύο μέρη κινήθηκαν γρήγορα για να εξαλείψουν νωρίς κάθε αβεβαιότητα.

Ο Αρτέτα ήταν κεντρικός πρωταγωνιστής στην άνοδο του συλλόγου από τότε που αντικατέστησε τον Ουνάι Έμερι ως υπηρεσιακός προπονητής των «Κανονιέρηδων» στα τέλη του 2019 αλλά έγινε μόνιμος την επόμενη χρονιά.

Έχοντας ολοκληρώσει την αγωνιστική καριέρα του στην Άρσεναλ το 2016, ο Αρτέτα εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα και κατάκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα Λιγκ Καπ.

Είναι ο κύριος αρχιτέκτονας της αναγέννησης των Λονδρέζων και, έχοντας χτίσει μια ομάδα που έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση της Premier League τις τελευταίες δύο σεζόν, η επέκταση του συμβολαίου του είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Με το μακροπρόθεσμο μέλλον του πλέον διευθετημένο, ο Αρτέτα έχει την ευκαιρία να εδραιώσει την Άρσεναλ ως την κυρίαρχη δύναμη στην Αγγλία.

Μετά την 22χρονη βασιλεία του Αρσέν Βενγκέρ στον σύλλογο ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς μια άλλη φιγούρα με τέτοια διάρκεια, αλλά ο Αρτέτα το πέτυχε.

Πηγή