Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συζητηθεί σήμερα η επιλογή των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.

Σύμφωνα με το υπουργείο,

  • Tη θέση της διοίκησης στην 1η ΥΠΕ αναλαμβάνει η Όλγα Μπαλαούρα
  • Στη 2η ΥΠΕ τοποθετείται ο Χρήστος Ροϊλός
  • Στην 3η ΥΠΕ ο Δημήτρης Τσαλικάκης
  • Στην 4η ΥΠΕ ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης
  • Στην 5η ΥΠΕ ο Φώτης Σερέτης
  • Στην 6η ΥΠΕ ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος
  • Και στην 7η ΥΠΕ ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

ΟΓΛΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ

H Όλγα Μπαλαούρα είναι Διοικητής (CEO) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας». Έχει εξειδίκευση στις Υπηρεσίες Υγείας και διαθέτει  προϋπηρεσία στον Μετασχηματισμό Νοσοκομείων και Μονάδων Φροντίδας Υγείας. Έχει ορισθεί επίσης από τον Υπουργό Υγείας ως εκπρόσωπος της Χώρας για τα Comprehensive Cancer Centers (CCC)  σε υπερεθνικούς ή διεθνείς οργανισμούς και  συλλογικούς  φορείς. Διαθέτει περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στον τομέα της Δημόσιας  Υγείας. Στο παρελθόν (2010 – 2014) διετέλεσε Διοκητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γ.Ν.Ν.Ι «Κωνσταντοπούλειο». Από το 2014 ασκεί συστηματική συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν τον Μετασχηματισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και της εταιρείας Giz (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH) σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης και Υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδας. Η Όλγα Μπαλούρα είναι Υποψήφια Διδάκτορας (PhDc) του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων MSc. Ο πρώτος τίτλος  μεταπτυχιακού αφορά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή Διοίκηση, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο δεύτερος τίτλος αφορά στα Οικονομικά της Υγείας, Πολιτική και Διοίκηση από το London School of Economics  (LSE) με (Υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΪΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σεισμολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί ως Γεωλόγος μελετητής Υδροηλεκτρικών Έργων και ως υπεύθυνος Σεισμολόγος στον τομέα Ελέγχου Ασφάλειας και Σεισμικής Παρακολούθησης Φραγμάτων. Ασχολείται με την πολιτική από το 1984. Ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Την περίοδο 1991-1994 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Το 1995 ήταν υποψήφιος πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, στο 3ο Συνέδριό της. Ίδρυσε το φιλελεύθερο forum νεολαίας «Πρόβα Πολιτικής». Το 1997 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του Δ. Αβραμόπουλου στις Δημοτικές Εκλογές του 1998. Από το 2000 έως το 2005 ήταν σύμβουλος του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας». Τον Απρίλιο του 2005 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ‘Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάτρα 2006’ και το 2007 ολοκλήρωσε το έργο με την οριστική εκκαθάριση του Οργανισμού. Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Το Σεπτέμβριο του 2008 ανέλαβε τη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ‘Αττικόν’.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1977, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο θυγατέρων. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στα «Πληροφοριακά Επιχειρησιακά Συστήματα» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό αντικείμενο έρευνας την Μοντελοποίηση και την Ανάλυση Βιοϊατρικών Δεδομένων. Έχει διατελέσει  αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑHEPA Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014. Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα είναι Υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από το 2008 έως και το 2013 εργάσθηκε ως ΠΔ/407, ασκώντας αυτοδύναμη διδασκαλία σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος.Περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και σε βιβλία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 700 ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει μέλος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, τόσο στην συγγραφή όσο και στην υλοποίηση αυτών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Διδακτορική Διατριβή με τίτλο : “Η Ικανοποίηση του Εσωτερικού Πελάτη και η Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών. Μια Εμπειρική Μελέτη στον χώρο της Υγείας.” Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Oι επιστημονικές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση πλήθους εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια με θεματικά πεδία τα Οικονομικά, το Management, την Αποδοτικότητα – Ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας καθώς και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα περιοδικά με πλήθος ετεροαναφορών σε αυτά. Επαγγελματικά από το 1997 εργάστηκε στο Ε.Σ.Υ., ως διοικητικός υπάλληλος. Διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”(2004-2010) και Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (2013-2015). Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Σήμερα είναι Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και κατέχει την θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Ο Φώτης Σερέτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1961. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Master στη Δημόσια Υγεία από την ΕΣΔΥ. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (1990-2002) και αντιπρόεδρος Δ.Σ. στο νοσοκομείο Λαμίας (1994-1995). Επίσης, αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων (1994-1998) και ειδικός Σύμβουλος Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2000-2001). Υπήρξε αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2001-2002) και πρόεδρος & γενικός διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2002-2003), καθώς επίσης, πρόεδρος & γενικός διευθυντής Γ. ΠΕΣΥΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (2003-2004) και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΠΕΣΥΠ Α.Ε. (2003-2004). Είναι μέλος Δ.Σ. Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΥ (2002-2004) και ειδικός Σύμβουλος γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας (2010-2011), πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΑΕΜΥ Α.Ε. (2011-2015).

Τέλος, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην ΕΣΔΥ.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1978 και είναι έγγαμος. Είναι ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Είναι οικονομολόγος και εργάστηκε στην  Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων. Συμμετείχε στη διαδικασία για τη θέση του διοικητή της ΥΠΕ και προκρίθηκε στην τελική τριάδα  με τους Δημήτρη Μπάκο και Γιώργο Δέντσικα.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές, κατόπιν υποτροφίας, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Δημοσιογραφία και Επικοινωνία. Ως σύμβουλος Επιχειρήσεων έχει εργαστεί ως στέλεχος στο χώρο της Υγείας. Έχει πολλές διακρίσεις  για  το επιστημονικό του έργο και ιδιαίτερη ενεργή η συμμετοχή του στην εκπόνηση Μελετών Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας,  αλλά και γενικότερα. Είναι παντρεμένος με τη καθηγήτρια Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας, Μαστοράκη και έχουν μία κόρη.

Πηγή