Περιθώριο +65%: Στα 11,5 ευρώ τοποθετεί τον πήχη για τη Lamda Development η AXIA, η οποία ξεκινά την κάλυψη της μετοχής, διαπιστώνοντας την ύπαρξη ενός ανοδικού περιθωρίου 65%. Ο αναλυτής θεωρεί τα τρέχοντα επίπεδα ως αδικαιολόγητα, δεδομένης της βελτιωμένης ορατότητας στο μεγάλο project του Ελληνικού. To αισιόδοξο repot είχε θετικό αντίκτυπο στη μετοχή, η οποία αυξήθηκε στα υψηλά 12μήνου των 7,3 ευρώ.

Υψηλό 1,5 μήνα: Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 1,5 μήνα έχει ανακάμψει η μετοχή της Aegean, η οποία επέστρεψε άνω των 12 ευρώ, χάρη στα θετικά στοιχεία για την επιβατική κίνηση του α’ εξαμήνου. Έτσι, από τα χαμηλά των 11,02 ευρώ στις 25 & 26 Ιουλίου, η εισηγμένη έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 11%, ψαλιδίζοντας σε μονοψήφια (-9%) επίπεδα την απόσταση από τα υψηλά έτους.

EBITDA 255 εκατ. ευρώ: Την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της Cenergy εξαίρει η Eurobank Equities, η οποία αναβαθμίζει στα 12,7 ευρώ την τιμή – στόχο (από 8,90 ευρώ προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση «buy». Ο αναλυτής, μεταξύ άλλων, χαιρετίζεται τη μεγαλύτερη εκτέλεση έργων αλλά και τους καλύτερους όρους τιμολόγησης, κάτι που αυξάνει την εκτίμηση για τα φετινά EBITDA στα 255 εκατ. ευρώ, δηλαδή άνω της πρόβλεψης της διοίκησης (230 – 250 εκατ. ευρώ).

Πώληση του 4,65%: Αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο της Κέκροψ έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, με την Intracom (ελέγχει πλέον το 29,3%) να μεταβιβάζει στον διευθύνοντα σύμβουλο, Πέτρο Σουρέτη, το 4,65% των μετοχών ή 920.461 τεμάχια. Το deal έγινε με μικρό premium στην τιμή του 1,41 ευρώ, κάτι που έδωσε ώθηση στη μετοχή της εταιρείας real estate, η οποία χθες αυξήθηκε κατά 2,5%.

Χρηματιστήριο: Ποιες ελληνικές εισηγμένες θα γίνουν οι επόμενοι…. δισεκατομμυριούχοι;

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Πηγή