Γκάζι στη ΓΕΚ: Με το πόδι στο… γκάζι συνεχίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία φιγουράρει στα υψηλά 24 ετών. Η συμφωνία για την πώληση της Τέρνα Ενεργειακή έχει «απελευθερώσει» ένα δυνατό αγοραστικό κύμα, το οποίο έχει οδηγήσει τον Όμιλο στα 17,6 ευρώ/μετοχή ή στο 1,82 δισ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε άλμα +34% μέσα στο 2024, με τη μέση τιμή – στόχο να τοποθετείται στα 21,7 ευρώ.

Άνω του 1 ευρώ: Ελαφρώς μεγαλύτερη του μερίσματος (1,00 ευρώ) αποδείχθηκε η χθεσινή πτώση για τη μετοχή της Jumbo, η οποία απώλεσε 4% ή 1,1 ευρώ, στη χειρότερη συνεδρίαση του 2μήνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εισηγμένη να βρεθεί ξανά κάτω της τιμής του πρόσφατου placement (27,2 ευρώ), με την απόδοση του 2024 να ψαλιδίζεται στο +4,5%.

Χαμηλό 8μήνου: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7,5 μηνών διολισθαίνει η μετοχή της Motor Oil, η οποία πλέον βρίσκεται κάτω των 23 ευρώ, με απώλειες άνω του 11% στο 30ήμερο. Η διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά των 28 ευρώ υπερβαίνει το 20%, με την επιβολή του έκτακτου φόρου στα περσινά κέρδη να έχει επιταχύνει τις ρευστοποιήσεις.

Περιθώριο +40%: Την κάλυψη της Ideal ξεκινά η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, δίνοντας σύσταση outperform και τιμή – στόχο 8,5 ευρώ. Αυτό συνεπάγεται ένα ανοδικό περιθώριο άνω του 40% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Πάντως, στο ταμπλό, η εισηγμένη παραμένει εγκλωβισμένη κάτω των 6 ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο.

Χρηματιστήριο – Blue chips: Η «κρυφή» αξία σε 10+6 εισηγμένες – Οι ελκυστικότεροι δείκτες P/BV

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Πηγή