Από την έντυπη έκδοση

Και τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η συνεργασία της Celestyal Cruises με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, η οποία φέτος θα αφορά τη χρήση του λιμανιού ως home port για δύο πλοία της εταιρείας κρουαζιέρας, των Celestyal Crystal και το Celestyal Olympia, έως το τέλος του 2021. Πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΛΑΕ είναι να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά κρουαζιέρας με πλοία μεσαίου και μικρού μεγέθους, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός και προσθέτει ότι θα προχωρήσει η κατασκευή επτά πλωτών προβλητών εντός του Λιμένος Λαυρίου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ, φρόντισε σε ελάχιστο χρόνο να μετατρέψει τον Επιβατικό Σταθμό του λιμανιού σε ένα σύγχρονο terminal κρουαζιέρας, πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτούμενες προδιαγραφές safety και security και βεβαίως στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Πρωτοκόλλων, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία μιας Πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Επτά προβλήτες

Κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση έναρξης της κρουαζιέρας της Celestyal από το λιμάνι του Λαυρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανήγγειλε την έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ του έργου κατασκευής επτά πλωτών προβλητών εντός του Λιμένος Λαυρίου, έργο το οποίο έχει πλήρως προετοιμαστεί από τη διοίκηση του ΟΛΛΑΕ. Επίσης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα, σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας».

Πρόσθεσε ότι «τα λιμάνια μας έχουν έτοιμα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid, ενώ ολοκληρώθηκε η κατηγοριοποίησή τους σε λιμάνια έναρξης, λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και λιμάνια καταφυγής, για όσα πλοία αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι των νησιών μας εμβολιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χάρη στο πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, κάτι που δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας».

Διαπλάτυνση

Επιπροσθέτως, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΛΑΕ κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το ΥΝΑΝΠ έχει ήδη αδειοδοτήσει πλήρως τη διαπλάτυνση του ανατολικού finger pier του λιμένος, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υποδομής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι. Για τη συνεισφορά του λιμένος και τη δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής αναφέρθηκε στην εκδήλωση η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και η πρόεδρος του ΟΛΛΑΕ Ιωάννα Κουλουβράκη. Η κ. Ζαχαράκη μετέφερε και το μήνυμα του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός άλλων, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο λιμενάρχης Λαυρίου αντιπλοίαρχος Χρήστος Ζούμπος, η διευθύντρια του Τελωνείου Λαυρίου Κωνσταντίνα Μόλαρη, ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου Ελευθέριος Καρασαββίδης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΛΑΕ Σταύρος Παπασταυρόπουλος και Δημήτρης Λεμονάκης

Πηγή