ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ 51, ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ. & FAX: 24210-20222 email: [email protected]

ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Χρίστο Δήμα

Τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή  

Κοινοποίηση: Υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
κ. Χρήστο Τριαντόπουλο
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Βόλος, 20 Αυγούστου 2024

Θέμα: Άμεση παράταση της αίτησης για χορήγηση ενίσχυσης σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και κ. Διοικητά

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η Α.Α.Δ.Ε. «άνοιξε» πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενίσχυσης σε πληγείσες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εφαρμογή της ΚΥΑ 61448/12.08.2024 με περίοδο υποβολής 13.8.2024 – 23.08.2024!!!

Πιστεύαμε ότι είχε γίνει κατανοητό ότι η λειτουργία πλατφορμών για λίγες εργάσιμες εκτός από να μην προλάβουν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι, δεν προσφέρει τίποτα άλλο!

Θεωρούμε τουλάχιστον τραγικό να προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε ότι ο Αύγουστος και πόσο μάλλον οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι ημέρες διακοπών για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας (που μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών), πράγμα που γνωρίζετε ήδη κρίνοντας από τις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα!

Επιπρόσθετα η αίτηση ζητά στοιχεία (όπως πχ ότι σωρευτικά το τελικό ποσό ενίσχυσης, πλέον ποσού ασφάλειας δεν υπερβαίνει το 100% της απώλειας εισοδήματος), τα οποία χρειάζονται ικανό χρόνο να υπολογιστούν, παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις!

Για τους λόγους αυτούς αναμένουμε την άμεση ανακοίνωση  παράτασης μέχρι 30/9, χρόνο που θεωρούμε ικανοποιητικό να ενημερωθούν οι δικαιούχοι, να διεκπεραιωθεί ομαλά η διαδικασία και να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η στήριξη ΟΛΩΝ και όχι μόνο όσων προλάβουν.
.
Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.
Πρόεδρος: Δημήτρης Παππάς
Αντιπρόεδρος: Μαρία Μπουρμπούλια
Γραμματέας: Δημήτρης Τριανταφύλλου
Ταμίας: Γιώργος Τολιόπουλος
Έφορος Δημ. Σχέσεων: Γιώργος Τσιμούρτος
Μέλος: Βίκτωρας Πολυμέρου
Μέλος: Χρήστος Βαϊόπουλος

Πηγή