Η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε την γηπεδούχο Φράιμπουργκ με 3-2 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 10 βαθμούς διαφορά από την Μπάγερν, πλησιάζοντας τον πρώτο τίτλο της στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Φλόριαν Βιρτς μόλις στο 2ο λεπτό έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, που είναι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, αλλά στο 10΄ το έξυπνο σουτ του Ρίτσου Ντόαν έφερε την ισοφάριση για την Φράιμπουργκ.

Η Λεβερκούζεν, ωστόσο, επέστρεψε στο προβάδισμα στο 40΄ με τον Άνταμ Χλόζεκ, μετά από εξαιρετική προετοιμασία της φάσης από τον Βιρτς, ενώ η εκπληκτική κίνηση του Πάτρικ Σικ στο 53΄ έδωσε «μαξιλάρι» δύο γκολ στις «ασπιρίνες».

Παρά το γκολ του Γιανίκ Καϊτέλ στο 79΄ και την καθυστερημένη πίεση από τους γηπεδούχους, η Λεβερκούζεν έκανε ρεκόρ συλλόγου με τις 22 νίκες στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν, από τις οποίες οι έξι τελευταίες συνεχείς.

Η «μηχανή» του Τσάμπι Αλόνσο παραμένει αήττητη σε συνολικά 38 παιχνίδια καθώς στα 26 της εφετινής Μπουντεσλίγκα πρέπει να προστεθούν άλλα 12, σε Ευρώπη και Κύπελλο Γερμανίας, με τον απολογισμό να διαμορφώνεται σε 33 νίκες και 5 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη στο πρωτάθλημα η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε στους 70 βαθμούς, δέκα περισσότερους από τους Βαυαρούς.

Πηγή