Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση 446545/11-10-2024 με την οποία υλοποιείται το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων Πολιτιστικού, Δημιουργικού και Χειροτεχνικού Κλάδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 στο πλαίσιο της Δράσης με κωδικό: 16293 «Ο Πολιτισμός ως Κινητήριος Μοχλός Ανάπτυξης», της οποίας οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν κριτήρια επιλεξιμότητας που διασφαλίζουν ότι τα επιλεγμένα έργα συμμορφώνονται με την τεχνική καθοδήγηση σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της «μη πρόκλησης σημαντικής βλάβης» (2021/C58/01) μέσω της χρήσης καταλόγου αποκλεισμού και της απαίτησης συμμόρφωσης με τη σχετική ενωσιακή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία.

Οι επενδύσεις στοχεύουν στις τεχνολογίες και υπηρεσίες που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πολιτιστικού, δημιουργικού και χειροτεχνικού κλάδου, και συγκεκριμένα, στον ψηφιακό εξοπλισμό, σε λογισμικά υποστήριξης παροχής ψηφιακού προϊόντος και ψηφιακής προβολής και διαφήμισης, στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού προϊόντος και στην αναβάθμισή του με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Το Πρόγραμμα κατανέμεται σε 3 επιμέρους Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων-Δράσεις, ως εξής:
Πρόγραμμα Ι: «Χρηματοδότηση για την ενίσχυση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων του κλάδου των Παραστατικών Τεχνών».
Πρόγραμμα ΙΙ: «Χρηματοδότηση για την Ενίσχυση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων του κλάδου της Βιβλιοπαραγωγής».
Πρόγραμμα IΙΙ: «Χρηματοδότηση για την ενίσχυση του Παραγωγικού Εξοπλισμού και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Χειροτεχνικών Επιχειρήσεων».

Δείτε την απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες στο αρχείο του κόμβου

Πηγή