Επιμέλεια:
Καρποδίνης Δημήτρης
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Λογιστής – Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλή εβδομάδα σε όλους.
Για πολλούς ανθρώπους, η δουλειά μπορεί να είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι πόσο μάλλον για τους λογιστές. Περνάς εκεί τις περισσότερες ώρες. Οι συνεργάτες και ολόκληρη η ομάδα πιθανόν είναι τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράς περισσότερο στη ζωή σου, μετά την οικογένεια ή τους φίλους σου.
Ωστόσο, είναι αδύνατο να είσαι αποτελεσματικός και να νιώθεις πλήρης σε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας. Ακόμα κι αν εργάζεσαι από το σπίτι, ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να ξεπεράσει τους φυσικούς τοίχους. Δυστυχώς όλα αυτά επηρεάζουν από την προσωπική ζωή και την υγεία σου μέχρι την αυτοεκτίμησή σου. Το αυξημένο άγχος της εργασίας, οι ασφυκτικές προθεσμίες διαφόρων υποχρεώσεων, τα αυστηρά dead line σε ένα λογιστικό γραφείο μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε επαγγελματική εξουθένωση. Σίγουρα όλες αυτές οι υποχρεώσεις μαζί με πολλά ακόμα όπως εργασιακή κουλτούρα, κακή ηγεσία έλλειψη επικοινωνίας ή αναγνώρισης, έλλειψη αυτοματισμού σε εργαλεία δουλειάς, ψηφιακός μετασχηματισμός διαρκείς αλλαγές στο πολυδαίδαλο φορολογικό σύστημα συμβάλουν ακόμα περισσότερο στο έντονο στρες και δημιουργία άγχους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι κάθε μέρα,
και καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο όταν βγαίνουμε έξω από το γραφείο. Η φύση της εργασίας μας είναι καθαρά παροχής υπηρεσιών και δύσκολα μπορείς στα πλαίσια ενός 24ώρου να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις που διαρκώς προκύπτουν και θα προκύπτουν. Στα πλαίσια αυτά αναγκάζεσαι να θέσεις προτεραιότητες σύμφωνα με τον χρόνο σου και με τον σωστό προγραμματισμό τους. Όλα είναι στο χέρι μας διότι αν τελικά η έλλειψη προγραμματισμού δεν είναι το πρόβλημα τότε μάλλον αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς να αντέξεις σε σχέση με την οργάνωση και τα εργαλεία που διαθέτεις.

Με όλα τα παραπάνω, ο προβληματισμός μου και η ανησυχία μου ενισχύεται όταν ο ν.4557/2018 δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες (χωρίς αντίκρισμα οικονομικό) στα λογιστικά γραφεία. Στα χρόνια που έρχονται θα δούμε πολλές αλλαγές και πολύ φοβάμαι (ελπίζω να διαψευσθώ) ότι ίσως ορισμένα λογιστικά γραφεία οδηγηθούν σε κλείσιμο ή αναγκαστούν σε συγχωνεύσεις δημιουργώντας μεγαλύτερα σχήματα. Σύντομα (στο κοντινό μέλλον) θα δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση, το σίγουρο είναι ότι εάν δεν εφαρμόσουμε μέτρα «δέουσας επιμέλειας» για την προστασία του επαγγέλματος, τότε θα έρθουν δύσκολες ημέρες. Η μείωση του ορίου υπογραφής σε 30.000 ευρώ είναι πολύ λίγη

Αναλυτική παρουσίαση των υποχρεώσεων του ν.4557/2018 μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο του κόμβου : Πρακτικός Οδηγός Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες – υποχρεώσεις και ευθύνες λογιστών καθώς επίσης και στη σχετική επισήμανση:  Μέτρα (απλουστευμένης) δέουσας επιμέλειας εν όψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Αναμένονται και εξελίξεις από την πλευρά της ΑΑΔΕ…

Ξεκινώ την εβδομαδιαία ανασκόπηση με τα σημαντικότερα θάματα που μας απασχόλησαν.

 

Σημαντικά θέματα εβδομάδος


Υπογραφή λογιστή-φοροτεχνικού: Στα 30.000 ευρώ το όριο – Η απόφαση του Υπ.Οικ.

Τελικά μειώθηκε το όριο από 50.000 στα 30.000. Ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων και του ΟΕΕ ήταν ο μηδενισμός και όχι η μείωση του ορίου. Είμαι της γνώμης πως το όριο θα έπρεπε ήδη να είναι στο «μηδέν» (για να μην πω «υπό το μηδέν») . Αποτελεί “επίτευγμα” πως έγινε μια τόσο μικρή μείωση (χωρίς ουσία) και δεν προχώρησαν οι αρμόδιοι στον μηδενισμό του ορίου. Τελικά μόνο ευθύνες θέλουνε χωρίς όμως δικαιώματα. Να θυμίσω πως πολλές ατομικές βρίσκονται στο όριο από 15.000 – 30.000 καθώς δεν εκδίδουν αποδείξεις και λαμβάνουν όλα τα τυχόν επιδόματα λόγω μειωμένου εισοδήματος.

  • Με νέα τροποποιείται η ΠΟΛ.1008/2011 σχετικά με τα όρια υπογραφής λογιστή.
    «1. Τα όρια των ακαθαρίστων εσόδων που αναφέρονται στην περίπτωση β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του ν. 2873/2000 (Α’ 285) ορίζονται στις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ»
    Η απόφαση
     →  Α.1009/2023
    Η κωδικοποιημένη  → ΠΟΛ.1008/2011

 


Παράταση δήλωσης αδειών στο ΕΡΓΑΝΗ II μέχρι 10 Μαρτίου

Ευτυχώς παρατάθηκε (την τελευταία στιγμή) η προθεσμία για την υποβολή των αδειών. Η υποβολή των αδειών είναι υποχρεωτική και όχι δυνητική. Έως την ίδια προθεσμία (10.3.2023) υποβάλλονται φυσικά και οι άδειες του Φεβρουαρίου (σχετικό σχόλιο έγινε και στο brifing του κόμβου)

  • Παρατείνεται έως και την 10-03-2023, η προθεσμία της υποχρεωτικής δήλωσης των αδειών, του μηνός Ιανουαρίου, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ II, εκ μέρους των επιχειρήσεων – εργοδοτών, για τους εργαζομένους τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

 


Διαγραφή ΕΝΦΙΑ αποβιώσαντος

  • Με την εγκύκλιο Ε.2007/2023 παρέχονται διευκρινίσεις για τη δυνατότητα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία διαγραφής ΕΝΦΙΑ που έχει επιβληθεί σε αποβιώσαντες, καθώς και σε O.T.A. πρώτου βαθμού, που συνενώθηκαν σε δήμους του προγράμματος «Καλλικράτη» του ν. 3852/2010 και καταργήθηκαν.
    H εγκύκλιος   →  Ε.2007/2023


ΑΠΔ και ασφάλιση Δώρου Χριστουγέννων 2022 για «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και για απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα με μειωμένη απασχόληση


Συμπληρωματική (με τον προγραμματισμό ωραρίου) λειτουργία της δήλωσης «ωροάδειας»

  • Του Ιωάννη Σαρρή : “..ο προβληματισμός περί της ενδεχόμενης ανάγκης μεταβολής και του ωραρίου – ώστε να «κουμπώνει» με την ωρο άδεια και να λειτουργεί αυτή συμπληρωματικά προς το δηλωθέν ωράριο – δεν επιβεβαιώθηκε, και θα υπάρχει και σε αυτήν την περίπτωση (όπως δηλαδή και στην δήλωση ολοήμερης άδειας) επικάλυψη (έστω και μερική σε αυτήν την περίπτωση) του δηλωθέντος ωραρίου από την δήλωση αδείας.”  Δεν θα πειραχτεί επομένως στις παραπάνω περιπτώσεις το ψηφιακό ωράριο του εργαζομένου


Άρθρα Χρήση 2022: Οδικός χάρτης για το «κλείσιμο» – Checklist και οδηγίες 137 σημείων

  • Χωρίς σχόλιο.
    Ο απαραίτητος οδηγός για το “κλείσιμο” της χρήσης. Εξαιρετικό άρθρο του Κώστα Νιφορόπουλου με ιδιαίτερες επισημάνσεις που μαζεύει όλα τα σημαντικά σημεία για το κλείσιμο της χρήσης. 



 Παράταση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό έως 30-06-2023

  • H απόφαση    → 13658/07-02-2023 – Συνεχίζει να ισχύει και αυτή η ειδική άδεια ασθένειας



 600 και 2.000 ευρώ τα πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας


 Αναπροσαρμογή εισφορών από 1.1.2023 – ΑΠΔ, τίτλοι κτήσης, ΤΕΚΑ – Η εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ

  • Η εγκύκλιος αφορά την αναπροσαρμογή, από 01.01.2023:
    – του ανώτατου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών (πλαφόν)
    – των ποσών ασφαλιστικών κατηγοριών κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του e-Ε.Φ.Κ.Α. και του Τ.Ε.Κ.Α. εμμίσθων Δικηγόρων και μισθωτών Μηχανικών,
    – των ποσών ασφαλιστικών κατηγοριών Εφάπαξ Παροχών (πρόνοιας) του e-Ε.Φ.Κ.Α. εμμίσθων δικηγόρων, μισθωτών Μηχανικών και Υγειονομικών, και
    – των ποσών ασφαλιστικών εισφορών για Τίτλους Κτήσης
    H εγκύκλιος    → Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 10/2023



 ΔΥΠΑ: Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων

  • Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους 18-30 ετών», με  χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
    Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

    Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

    Τα βήματα είναι απλά:
    • Η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση και προσδιορίζει τα προσόντα της θέσης
    • Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
    • Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης
    • Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό.


 Επιθεώρηση Εργασίας: Νέο καθεστώς λειτουργίας – Εντός Φεβρουαρίου το πρόγραμμα ελέγχων 2023

  • Από 1.2.2023 η επιθεώρηση εργασίας λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή στα χνάρια της ΑΑΔΕ. ΑΑΕΕ δηλαδή.
    Τα στατιστικά στοιχεία για το πλήθος των ελέγχων και των παραβάσεων δημοσιεύονται πλέον ανά μήνα στην ιστοσελίδα της Επιθεώρησης Εργασίας (https://www.sepe.gov.gr/i-drastiriotita-mas/trechon-etos), με ανάλυση ανά κατηγορία παραβάσεων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά το 11μηνο του 2022 έγιναν 59.476 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 11.871 κυρώσεις και πρόστιμα συνολικού ύψους 32,2 εκατ. ευρώ. Το 2022 οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων στους κλάδους των delivery-courier, στα σχολικά λεωφορεία και στην οικοδομή. Το πλήθος των ελέγχων κατά το 11μηνο του 2022 ξεπέρασε ήδη το αντίστοιχο μέγεθος των ετήσιων ελέγχων για όλα τα χρόνια από το 2015 και μετά. Τα στατιστικά για τους ελέγχους θα παρουσιάζονται σύντομα και ανά Περιφέρεια και κλάδο δραστηριότητας.


Δείτε σε μαγνητοσκόπηση την εκπομπή Επί της Ουσίας: Αγρότες και Συμβολαιακή Γεωργία – Τα φορολογικά κίνητρα του ν. 4935/2022. Δείτε μέσω του youtube τις ερωτήσεις που τέθηκαν και τις απαντήσεις τους.


 
Θέσπιση άδειας πενθούντων γονέων – Συζήτηση στη Βουλή για τις επικουρικές συντάξεις και την παράταση ασφαλιστικής ικανότητας


Αυξάνονται τα τεκμαρτά ημερομίσθια από 1.1.23 – Αυξάνονται οι εισφορές για εργοδότες και εργαζομένους. Η τεχνική αλλαγή στον επανυπολογισμό της μισθοδοσίας (Σχόλιο για το θέμα έχει γίνει και στο briefing του κόμβου).


 Προστασία μητρότητας από 6 σε 9 μήνες – Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής


Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων: Δήλωση τρόπων πληρωμής/εξόφλησης τιμολογίων
 


 

Briefing


✔ 
Το briefing της ημέρας – ΑΠΔ και εισφορές, ΕΡΓΑΝΗ, υπογραφή λογιστή, οδηγός αδειών κ.ά. (10.02.2023)


 

■Kλαδικά


✔ 
ΠΟΦΕΕ: Ν. 4557/2018 – Όχι προβληματική εμπλοκή του εξωτερικού λογιστή-φοροτεχνικού

✔ ΑΣΦΕΕΑ: «Τι είναι πάλι τούτο;»

ΣΟΛΝΘ: Αναγκαία η μετάθεση ημερομηνίας υποβολής δήλωσης χορηγούμενων αδειών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου στο ΕΡΓΑΝΗ

ΛΣΑ: Επιστολή για μετάθεση καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης χορηγούμενων αδειών μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

ΔΕΔ


ΔΕΔ – Για να διαπιστωθεί η παραβίαση ενός ΦΗΜ θα πρέπει να γίνει σύγκριση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όλων των τμημάτων του ΦΗΜ

Μη έκπτωση δαπανών οικοδομικών υλικών λόγω μη απόδειξης ως προς τον τόπο και χρόνο χρησιμοποίησης των υλικών αυτών

ΔΕΔ: Απαιτήσεις από το Δήμο δεν συνιστούν απαιτήσεις κατά του Δημοσίου – Δεν συντρέχει περίπτωση συμψηφισμού των απαιτήσεων κατά το άρθρο 83 του Κ.Ε.Δ.Ε.


 

Επισημάνσεις – αρθρογραφία


Άρθρα Πλήρης οδηγός αδειών

Άρθρα Διαγραφή χρέους

sos

Άρθρα Μεταβίβαση αγαθών επιχείρησης ως συνόλου ή κλάδου ή μέρους αυτής σε σχέση με το ΦΠΑ – Θέματα εφαρμογής άρθρου 5 § 4 του κώδικα ΦΠΑ

Πόσο κοστίζει η επιχείρησή σας;

 

Πλατφόρμες


Ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα δημιουργίας 120 χώρων φροντίδας βρεφών σε επιχειρήσεις

Στήριξη φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας – Αιτήσεις έως 15 Μαρτίου

Σ.ΛΟ.Τ


ΣΛΟΤ 2951/2023 Γνωμοδότηση ΕΛΤΕ για Παροχή Υπηρεσίας μετά υλικών

Εργατικά Ασφαλιστικά


Αναπτυξιακός ν. 4887/2022 – Υπεγράφη η Εγκριτική Πράξη για τον Οδηγό Αξιολόγησης καθεστώτος «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Η νομιμοποίηση χρόνου ασφάλισης αγροτών έως 31.12.2016 – Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 9/2023H εγκύκλιος   → Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 9/2023 . Προσοχή η εγκύκλιος αυτά ανακαλέστηκε με το γενικό έγγραφο 68955/10-02-2023  δείτε εδώ Ανακαλείται η εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ περί νομιμοποίησης χρόνου ασφάλισης αγροτών έως 31.12.2016

ΕΔΟΕΑΠ: Αλλαγή διεύθυνσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΚΑ-ΑΚΕ

Υπ. Εργασίας: Επιχειρησιακές ΣΣΕ έτους 2022

Τα νέα της ΑΑΔΕ


Δ.ΟΡΓ.Α 1013592 ΕΞ 2023/30.1.2023 Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ. ΟΡΓ. Α 1111419 ΕΞ 2022/02-11-2022 (Β’ 5647) απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας EMCS και ICISnet – Ημερομηνίες διακοπής

Αλλαγές στην προτεραιοποίηση των υποθέσεων για έλεγχο από την ΑΑΔΕ. Η απόφαση  → Α.1010/2023
 

Νομοθεσία


✔ Νέο νομοσχέδιο στη Βουλή – Αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης

Τροπολογία για λαϊκές αγορές, επενδυτικά σχέδια και φαρμακευτική κάνναβη

Δυνατότητα σε όλα τα παραδοσιακά πλοία, ανεξαρτήτως κατηγορίας (όπως αλιευτικά ή φορτηγά) να λαμβάνουν τον χαρακτηρισμό του παραδοσιακού – Μητρώο κατασκευαστών, συντηρητών, επισκευαστών ξύλινων παραδοσιακών σκαφών

Νέο νομοσχέδιο στη Βουλή – Αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης


 

ΣτΕΔΕΕ -Α.Π.

ΣτΕ 2784/2022 Μέτρα Διασφάλισης των Συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου – Αρχή της αναλογικότητας, υπέρμετροι περιορισμοί στο δικαίωμα ιδιοκτησίας και οικονομικής ελευθερίας – Παραπομπή στην 7μελή σύνθεση

ΣτΕ 508/2022 Πότε επιτρέπεται και πότε απαγορεύεται η αυτεπάγγελτη ανάκληση ή τροποποίηση του προσδιορισμού του φόρου κληρονομιάς από το Δημόσιο

ΣτΕ 598/2022 Μέτρα διασφάλισης – Αντιπρόεδρος – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο με πρακτικό

ΣτΕ: Συνταγματικές οι ρυθμίσεις καθορισμού οργάνων, κριτηρίων και διαδικασίας διαχείρισης απόδοσης υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Λοιπά ενδιαφέροντα


Αναπτυξιακός ν. 4887/2022 – Υπεγράφη η Εγκριτική Πράξη για τον Οδηγό Αξιολόγησης καθεστώτος «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Απόδειξη νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων για δήλωση στο ΟΣΔΕ 2023 – Μισθωτήρια, ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Αντιπροσωπευτικές τραπεζικές υπηρεσίες που συνδέονται με λογαριασμό πληρωμών και υπόκεινται στην καταβολή τέλους

«reCharge»: Αναζήτηση σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα με νέα εφαρμογή

Εισφορά ανεργίας επιστημόνων – ΔΣΑ: Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Πρόγραμμα ύψους 1,36 δις για μερική αποζημίωση ενεργοβόρων επιχειρήσεων για την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

Διεθνές Πρότυπο Συναφών Υπηρεσιών 4400 – Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα

EY: Τα family offices θα πρέπει να προσαρμοστούν ενόψει των οικονομικών, ρυθμιστικών, κοινωνικών και τεχνολογικών ανατροπών

Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας νέων

Να δοθεί λύση στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των φορολογούμενων από τις Εφορίες

Νέες ρυθμίσεις έρχονται για οφειλές σε εφορία, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία και από τράπεζες για δάνεια

 

Φορολογικές και όχι μόνο αποφάσεις 

 

  Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.792/426/17.06.2002 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός διαδικασίας απαλλαγής και διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης του Φ.Π.Α. που αναλογεί στην εισαγωγή μισθωμένων αεροσκαφών που προορίζονται για εκμετάλλευση από εγκατεστημένες στο εσωτερικό της χώρας αεροπορικές εταιρίες» (Β’ 797) σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Δ.Ε.Φ.Κ. στο αρμόδιο τελωνείο για καινούργιο μισθωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών – Αποκλειστικά από την ΗΔΙΚΑ η έκδοση ΑΜΚΑ για τους απασχολούμενους κατά παρέκκλιση

 Διαφορές που προκύπτουν από συμβάσεις μεταξύ αθλητών ή προπονητών και Α.Α.Ε. ή αθλητικών σωματείων – Οι αποφάσεις Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών έχουν ισχύ δικαστικών αποφάσεων

  Εφαρμογή διατάξεων του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα στην εξαγωγή ορισμένων εμπορευμάτων και μη υποβολή του εθνικού παραστατικού ΕΔΕ Άνευ Στατιστικής Εξαγωγής για τις περιπτώσεις αυτές

  • Με την εγκύκλιο αυτή καθορίζεται η διεκπεραίωση της διαδικασίας εξαγωγής εμπορευμάτων στις περιπτώσεις : α) εμπορευμάτων χωρίς κανένα εμπορικό χαρακτήρα που περιέχονται σε αποστολές και αποστέλλονται από ιδιώτη σε ιδιώτη, δειγμάτων που διακινούνται από επιχειρήσεις στο πλαίσιο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων και β) ανθρώπινων σορών, οστών, τέφρας.
    H εγκύκλιος   → Ε.2006/2023

  Συνεχής εκπαίδευσης ορκωτών ελεγκτών λογιστών – Τροποποίηση της 005/2017 κανονιστικής πράξης. H εγκύκλιος   → 233/13/23.1.2023

  Εγγραφή αθλητικών ομοσπονδιών στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων – Η απόφαση με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. H εγκύκλιος   → 42709/30.1.2023

Εθνικό Μητρώο Ασθενών με HIV λοίμωξη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Παράταση ισχύος των οριζόμενων στην Δ1α/Γ.Π. οικ. 72219/2022. H εγκύκλιος   → Δ1α/Γ.Π.οικ.7725/08-02-2023
 

 

Αρωγή – Φυσικές καταστροφές -Λοιπές ενισχύσεις


  Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για πληγείσες περιοχές στο Ηράκλειο, στο Λασίθι και στα Χανιά Κρήτης H εγκύκλιος   → 63780/07-02-2023

  Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για πληγείσες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία. H εγκύκλιος   → 63713/Σ.173/7.2.2023

  Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για πληγείσες περιοχές στην Αχαΐα. H εγκύκλιος   → 63744/Σ.174/7.2.2023

  Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας. H εγκύκλιος   → 63857/Σ.177/7.2.2023

Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για πληγείσες περιοχές στη Λάρισα. H εγκύκλιος   → 63819/Σ.176/7.2.2023

  Οριοθέτηση πληγεισών περιοχών στη Δυτική Αττική – Διευκολύνσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. H εγκύκλιος   → Δ.15/Δ’/14080/8.2.2023

 18855 ΕΞ 2023 Καθορισμός επιχορήγησης πληγέντων κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 17ης έως 19ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  16757/2.2.2023 Καθορισμός επιχορήγησης πληγέντων κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων από τις πλημμύρες της 17ης έως 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

  17511/2.2.2023 Καθορισμός επιχορήγησης πληγέντων κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτη

 

Καλή συνέχεια, να έχετε την υγεία σας, σωματική και ψυχική και μακριά από τοξικούς ανθρώπους!

Πηγή