Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέδωσε το αήττητό της στο «Βαγιέκας», με κάθε δικαιοσύνη απέναντι σε μια καλύτερη, πιο φρέσκια και πιο συγκεντρωμένη ομάδα, όπως ήταν η Ράγιο Βαγιεκάνο, στην ακροτελεύτια αναμέτρηση της -γρουσούζικης για τη «Βασίλισσα»- 13ης αγωνιστικής.

Από τη νίκη τους στο Clasico και ύστερα οι «Μπλάνκος» όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να διευρύνουν το πλεονέκτημά τους αλλά απεναντίας έχασαν το προβάδισμα, παραχωρώντας τη θέση τους στην κορυφή στην Μπαρτσελόνα του Τσάβι, που βρίσκεται πια στο +2.

Η ένταση και η ταχύτητα στο παιχνίδι της Ράγιο, ειδικά στην αριστερή πτέρυγα, διέλυσε την ομάδα του Αντσελότι, της οποίας το ντεφορμάρισμα είναι πια εμφανές.

Βέβαια, υπήρχε η υποψία πως τη Ρεάλ περίμενε μια νύχτα ταλαιπωρίας στο «Βαγιέκας», απέναντι στους δυναμικούς, οργανωμένους, τολμηρούς αντιπάλους, όπως είναι η φετινή Ράγιο Βαγιεκάνο.

Επιπροσθέτως, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να βρίσκεται επί θύραις, ήταν φυσιολογικό κάποιοι ποδοσφαιριστές να είναι πιο προσεκτικοί και δεσμευμένοι στην Εθνική ομάδα της χώρας τους απ΄ ότι στο πρωτάθλημα, συν τις κεφαλαιώδεις απουσίες παικτών που κρίνουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, όπως ο Μπενζεμά και ο Κρόος.

Όπως και να είχε, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Σάντι Κομεσάνα, αλλά η Ρεάλ ανέτρεψε το προβάδισμά τους σκοράροντας δις σε ένα τετράλεπτο, με πέναλτι του Λούκα Μόντριτς στο 37΄ και τέρμα του Έντερ Μιλιτάο στο 41΄.

Το πρώτο ημίχρονο είχε όμως κι άλλες συγκινήσεις, αφού στο 44΄ ο Άλβαρο Γκαρσία έγραψε το 2-2, για να δώσει τη μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης ο Όσκαρ Τρέχο από τα 11 βήματα, στο 68ο λεπτό.

Με τη νίκη της η ομάδα του Αντρόνι Ιραόλα έφτασε στους 21 βαθμούς κι έπιασε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην 7η θέση, αμφότερες μόλις στο -3 από τρίτη και τέταρτη θέση που κατέχουν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπέτις αντίστοιχα, ενώ οι «Μπλάνκος» παρέμειναν στους 32, έναντι 34 της Μπαρτσελόνα.

naftemporiki.gr

Πηγή