Δείτε από εδώ το ψηφισθέν σχέδιο νόμου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες επείγουσες διατάξεις» όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Ειδησεογραφία του κόμβου για το νομοσχέδιο:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ – Δείτε τις σημαντικότερες διατάξεις

Ενημερωτικό Σημείωμα Υπ. Εργασίας: 8 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες – Έννοια εποχικότητας επιχειρήσεων για την επιδότηση ανεργίας. Οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο του e-ΕΦΚΑ

Σχετικό το άρθρο 20 του νομοσχεδίου για την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών:

Άρθρο 20
Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Επικράτειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»

1. Για κάθε εργαζόμενο σε ιδιωτική επιχείρηση, η λειτουργία της οποίας ανεστάλη, σύμφωνα με τις υπ’ αρ. 14911/24.1.2022 (Β’ 187) και 14914/25.1.2022 (Β’ 189) αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, περί της κήρυξης Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας και περί της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών, καλύπτεται, για κάθε μια εκ των ανωτέρω ημερών αναστολής λειτουργίας, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) από τον προϋπολογισμό του e-Ε.Φ.Κ.Α. και προς κάθε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
2. Οι εργαζόμενοι της παρ. 1 λαμβάνουν από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους τις αποδοχές, οι οποίες αναλογούν σε κάθε ημέρα αναστολής λειτουργίας της παρ. 1.

Πηγή