Μετά από μια μικρή καθυστέρηση λίγων βδομάδων για να ελεγχθεί περαιτέρω η λειτουργία της η OpenAI έκανε γνωστό ότι θα δώσει άμεσα σε κυκλοφορία μια νέα έκδοση του ChatGPT η οποία θα επικοινωνεί φωνητικά με τους χρήστες. Οι νέες δυνατότητες του προγράμματος γενετικής νοημοσύνης θα επιτρέπουν στους χρήστες να μιλούν στο ChatGPT και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς καθυστέρηση.

Οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να διακόπτουν το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ενώ μιλάει και η επικοινωνία να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σύμφωνα με την OpenAI που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ChatGPT η νέα έκδοση του προγράμματος θα είναι ικανή να αναγνωρίζει συναισθήματα και γενικότερα με αυτή την έκδοση πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό βήμα στην φυσική αλληλεπίδραση ανθρώπων και υπολογιστών.

Οι νέες δυνατότητες

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εκτός από τη φωνητική αλληλεπίδραση του προγράμματος με τους χρήστες η νέα έκδοση θα δέχεται οποιονδήποτε συνδυασμό κειμένου, ήχου και εικόνων ως είσοδο και μπορεί να δημιουργήσει έξοδο και στις τρεις μορφές. Η νέα έκδοση έχει πλήθος νέων δυνατοτήτων και αναμένεται η κυκλοφορία της για να δούμε το εύρος και την αποτελεσματικότητα τους.

Κατά τη διάρκεια μια επίδειξης της νέας έκδοσης το πρόγραμμα μετέφραζε ζωντανά μεταξύ αγγλικών και ιταλικών, βοηθώντας έναν ερευνητή να λύσει μια γραμμική εξίσωση σε πραγματικό χρόνο σε χαρτί και παρέχοντας καθοδήγηση για να αναπνέει καλύτερα απλά ακούγοντας το πώς αναπνέει.

Naftemporiki.gr

Πηγή