Άρθρο 7Α.
Περιεχόμενο Τύπου Παραστατικού 8.6 ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

7Α.1 Ο Τύπος Παραστατικού 8.6 Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης περιέχει δεδομένα διαχείρισης «ανοικτών τραπεζιών» κατά την εκτέλεση κάθε μίας παραγγελίας από οντότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και κάνουν χρήση υπηρεσιών Παρόχου Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων. Ο συγκεκριμένος τύπος παραστατικού περιέχει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω πεδία:

– ΑΦΜ Εκδότη

– Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία Εκδότη

– Διεύθυνση Εγκατάστασης Εκδότη

– Τύπος Παραστατικού «8.6 Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης»

– Σειρά και Αριθμός Παραστατικού

– Ημερομηνία και ώρα έκδοσης

– Είδος

– Ποσότητα

– Καθαρές Αξίες ανά συντελεστή ΦΠΑ

– Ποσά ΦΠΑ ανά συντελεστή ΦΠΑ

– Α/Α Τραπεζιού

– Το συνολικό ποσό της συναλλαγής.

7Α.2 Στην περίπτωση εκτύπωσης του Δελτίου Παραγγελίας Εστίασης δεν επιτρέπεται να εκτυπώνεται το συνολικό ποσό είτε του τρέχοντος σερβιρίσματος είτε των προηγούμενων (από μεταφορά) για σκοπούς αποφυγής της περίπτωσης να εκλαμβάνεται από τον πελάτη ως νόμιμο παραστατικό αξίας.

7Α.3 Στο Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης αναγράφεται υποχρεωτικά το λεκτικό «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ/ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. THE PRESENT DOCUMENT IS ISSUED ONLY FOR INFORMATION PURPOSES AND DOES NOT STAND FOR A VALID TAX RECEIPT/INVOICE.».

7Α.4 Το Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης περιέχει υποχρεωτικά δισδιάστατο γραμμωτό κώδικα (QR code). Η σάρωση με QR code scanner του Δελτίου Παραγγελίας Εστίασης οδηγεί σε σελίδα του Παρόχου Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων.

7Α.5 Τα πεδία της παρ. 7Α.1 περιέχονται υποχρεωτικά στην έκδοση, την εκτύπωση και σάρωση εκάστου Δελτίου Παραγγελίας Εστίασης με την επιφύλαξη της παρ. 7Α.2.

7Α.6 Η ώρα έκδοσης είναι ευδιάκριτη σε εμφανές σημείο με έντονη γραμματοσειρά.

7Α.7 Το Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης δεν αποτελεί νόμιμο παραστατικό αξίας αλλά ειδικό στοιχείο που φέρει σήμανση από τον Πάροχο και κλείνει με παραστατικά αξίας ήτοι Απόδειξη Λιανικής Πώλησης ή Πιστωτική Απόδειξη Λιανικής για χρεωστικές και πιστωτικές συναλλαγές λιανικής και Τιμολόγιο ή Πιστωτικό Τιμολόγιο για χρεωστικές και πιστωτικές συναλλαγές χονδρικής.

7Α.8 Τα Δελτία Παραγγελίας Εστίασης διαβιβάζονται υποχρεωτικά στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και λαμβάνουν ΜΑΡΚ. Η συσχέτιση των Δελτίων Παραγγελίας Εστίασης με τα λογιστικά στοιχεία εσόδων που αφορούν, διενεργείται εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την έκδοσή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πάροχος έχει την υποχρέωση να διακόψει τη διαδικασία αυθεντικοποίησης και διαβίβασης του συνόλου των δεδομένων της υπόχρεης οντότητας έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας συσχέτισης των ανοικτών δελτίων παραγγελίας.

7Α.9 Η επιχειρησιακή ανάλυση και η τεχνική τεκμηρίωση του Τύπου Παραστατικού 8.6 Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mydata).

Πηγή