Δημοσιεύθηκε στις : [ 18-10-2024 ]

Κατηγορία: Ασφάλεια και Υγιεινή Εργαζομένων

Αφορά : Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας υπαλλήλων της Γ.Γ. Δασών του ΥΠΕΝ – Εγκύκλιος εφαρμογής 2/50375/ΔΕΠ/11-9-2024

ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/113541/5639/18-10-2024
Εγκύκλιος ενιαίας εφαρμογής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/113541/5639
Ημ/νία: 18/10/2024

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ταχ. Δ/νση: Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια
Ταχ. Κώδικας 11528, Αθήνα
Πληροφορίες: Γραφείο Γενικού Δ/ντή
Τηλέφωνο: 2131512108
Ηλ. ταχυδρομείο: [email protected]

ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος ενιαίας εφαρμογής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

ΣΧΕΤ.: Η αριθ. 2/50375/ΔΕΠ/11-9-2024 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Υγείας – Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης περί «Καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Σε συνέχεια της έκδοσης της ανωτέρω σχετικής Κ.Υ.Α. περί Καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», κατόπιν συνεργασίας μας με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής, για τα οποία παρακαλείστε για την πιστή και ενιαία εφαρμογή τους:

1. Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διακρίνεται σε δύο κατηγορίες ποσού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ανωτέρω σχετικής ΚΥΑ και το δικαιούνται οι υπάλληλοι κατά κατηγορία εκπαίδευσης και κλάδο/ειδικότητα του άρθρου 2 της εν λόγω ΚΥΑ.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 αυτής, το επίδομα καταβάλλεται στους υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα, καταλαμβάνουν θέσεις και εργάζονται σε συνθήκες που δικαιολογούν τη χορήγησή του. Κατά συνέπεια το εν λόγω επίδομα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα εν τοις πράγματι ασκούμενα καθήκοντα των μνημονευόμενων κατηγοριών και κλάδων/ειδικοτήτων και αυτό τίθεται ως αναγκαία προϋπόθεση καταβολής του, αποκλειομένης της καταβολής του σε προσωπικό που ασκεί αποκλειστικά διοικητικά καθήκοντα. Εξάλλου και σε κάθε περίπτωση, ως αιτιολογική βάση σε όλα τα υπομνήματά μας για την καταβολή του επιδόματος στις Δασικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δασών, τέθηκε και περιγράφηκε εκτενώς η άσκηση των καθηκόντων δασοπροστασίας στο πεδίο όλο το έτος και όλες τις ώρες (επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα). Συμπερασματικά αυτό σημαίνει ότι καταβάλλεται σε όσους υπαλλήλους ανήκουν στις κατηγορίες και κλάδους/ειδικότητες του άρθρου 2 της ΚΥΑ και συγχρόνως εκτελούν υπηρεσία στην ύπαιθρο ασκώντας τα καθήκοντα της δασοπροστασίας, όπως αυτή προσδιορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 1845/1989 (Α’ 102).

3. Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν είναι πλέον συνυφασμένη με τη στενή έννοια του όρου και της έννοιας των «δασικών υπαλλήλων», όπως προσδιορίζονται αυτοί βάσει των διατάξεων των άρθρων 38 και 39 του ν. 1845/1989 (Α’ 102), όπως ισχύουν σήμερα. Η χορήγηση αυτού στις προσδιοριζόμενες κατηγορίες εκπαίδευσης, κλάδους και ειδικότητες της εν λόγω ΚΥΑ, εξαρτάται αποκλειστικά από την παρουσία τους στην ύπαιθρο και την άσκηση καθηκόντων δασοπροστασίας κατ’ άρθρο 36 του ν. 1845/1989. Σε ότι αφορά τα «προανακριτικά καθήκοντα των δασικών υπαλλήλων», η υπηρεσία μας για λόγους ασφάλειας δικαίου αλλά και ισότητας των υπάλληλων που ασκούν δασοπροστασία στην ύπαιθρο, πρόκειται να εισηγηθεί άμεσα τη συμπερίληψη στην έννοια του «δασικού υπαλλήλου» των κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων του άρθρου 2 της ανωτέρω σχετικής ΚΥΑ που είναι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς του άρθρου 39 του ν. 1845/1989 (Α’102).

4. Ευνόητη εξαίρεση για την υποχρεωτική άσκηση των καθηκόντων στην ύπαιθρο αποτελεί η κατηγορία ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, στους υπαλλήλους της οποίας καταβάλλεται ακριβώς λόγω της φύσης των καθηκόντων τους στον εσωτερικό χώρο.

5. Κατά συνέπεια όλων των ανωτέρω το επίδομα θα καταβάλλεται στο προσωπικό που υπάγεται στις κατηγορίες του άρθρου 2, λαμβάνοντας συνεχώς και αδιαλείπτως υπόψη τις «Γενικές Ρυθμίσεις» του άρθρου 3 της εν λόγω ΚΥΑ, με απαρέγκλιτη προϋπόθεση την άσκηση των καθηκόντων δασοπροστασίας στην ύπαιθρο, γεγονός το οποίο θα βεβαιώνεται κάθε μήνα από τον οικείο Προϊστάμενο της Δασικής Υπηρεσίας. Η βεβαίωση αυτή θα συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση. Επομένως η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιείται σε δεδουλευμένη βάση. Ειδικότερα για την καταβολή του επιδόματος, ο οικείος Προϊστάμενος θα εκδίδει βεβαίωση με τη λήξη εκάστου μηνός, την οποία θα αποστέλλει στις Διευθύνσεις Συντονισμού για την έκδοση και υπολογισμό της μισθοδοσίας. Στις βεβαιώσεις αυτές αναφέρονται ως ημέρες εργασίας οι ημέρες που δικαιούται ο υπάλληλος το επίδομα, 30 για πλήρη απασχόληση. Για κάθε μέρα περικοπής θα αφαιρείται μια μέρα πχ 30-1=29 και ο λόγος περικοπής (πχ αναρρωτική άνω των προβλεπομένων, άδεια άνευ αποδοχών κλπ).

6. Οι Διευθύνσεις Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των κλάδων και ειδικοτήτων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δασών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφ. Β’ του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), κάνοντας τις αναγκαίες προσαρμογές στις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων (όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα μισθοδοσίας).

7. Οι Διευθύνσεις Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών θα εκδίδουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τις στήλες με τους κλάδους και ειδικότητες, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι οι δικαιούχοι απασχολούνται στους κλάδους και ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του σύμφωνα με το άρθρο 2 της ανωτέρω Κ.Υ.Α. και τα παραπάνω περιγραφόμενα. Οι εν λόγω μισθοδοτικές καταστάσεις θα αποστέλλονται με διαβιβαστικό, με το xml, με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις και με τον πίνακα περικοπών από τις Διευθύνσεις Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, ώστε να γίνει η υποβολή της μισθοδοσίας στην ΕΑΠ σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προθεσμίες υποβολής για μισθοδοσία δεδουλευμένων αποδοχών.

8. Η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους της ΓΓΔ, θα υπολογιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω σχετικής ΚΥΑ από 01.01.2024, με υποχρέωση καταβολής της προκύπτουσας διαφοράς.

9. Στους υπαλλήλους ΙΔΟΧ των δασικών υπηρεσιών δεν ανατίθεται η άσκηση καθηκόντων δασοπροστασίας στην ύπαιθρο και κατά συνέπεια δεν εκπληρώνεται η απαρέγκλιτη προϋπόθεση που να δικαιολογεί την καταβολή του. Επίσης οι υπάλληλοι ΙΔΟΧ που προσλήφθηκαν ή θα προσλαμβάνονται με κατ’ αποκοπή μισθοδοσία δεν ανήκουν στους δικαιούχους.

Κλείνοντας και για την πλήρη ενημέρωσή σας, η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΝ, με το αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/11357/638/7-2-2022 έγγραφό της αλλά και με τα μεταγενέστερα αυτού αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/9775/494/29-1-2024, 15401/791/13-2-2024 και 56047/2806/24-5-2024 έγγραφά της, παρείχε επανειλημμένως διευκρινήσεις στο ΓΛΚ για τα καθήκοντα των δασικών υπαλλήλων όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις του ν. 1845/1989 που τους καθιστά προανακριτικούς υπαλλήλους και ότι με αυτή την ιδιότητα εργάζονται καθημερινά στην ύπαιθρο υλοποιώντας το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, προστατεύοντας τα δασικά οικοσυστήματα από καταπατήσεις, λαθροϋλοτομίες, εκχερσώσεις και λαθροθηρία, προβαίνουν επιτόπου σε όλες τις απαραίτητες αποτυπώσεις, αυτοψίες και ελέγχους. Ευνόητα προκύπτει ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων δασοπροστασίας, είναι πολλοί οι κίνδυνοι που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των δασικών υπαλλήλων, δεδομένου ότι η εργασία που παρέχουν και οι ενέργειές τους για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας της χώρας μας, τους φέρνουν σε άμεση επαφή και αντιπαράθεση, ιδίως κατά τη διενέργεια ελέγχων, με ενόπλους πολίτες. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά άσκησης άμεσης σωματικής βίας ή απειλών κατά της ζωής των δασικών υπαλλήλων. Σε συνέχεια όλων των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΕΝ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το ΓΛΚ, προκειμένου όλες οι κατηγορίες, κλάδοι και ειδικότητες που έχουν ενταχθεί στην έννοια του «δασικού υπαλλήλου» και ασκούν καθημερινά τα ως άνω περιγραφόμενα καθήκοντα δασοπροστασίας να ενταχθούν στους δικαιούχους του εν λόγω επιδόματος.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση όλων των ανωτέρω, παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση απαιτηθεί.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΣΩΝ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ’ ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ’ έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

Πηγή