Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  Δ1α/ΓΠ.οικ.29696/12.3.2021 σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για την επαναλειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) και των Κολλεγίων και τη διενέργεια της πρακτικής άσκησης στα Ι.Ε.Κ. και τα Κολλέγια.

Η απόφαση αφορά  τον διαγνωστικό έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, για τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) Καταρτιζόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που παρακολουθούν εργαστηριακά μαθήματα, πρακτικά ασκούμενους των Ι.Ε.Κ., απόφοιτους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., που συμμετέχουν στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης, εκπαιδευόμενους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), σπουδαστές τελευταίου έτους σπουδών των Κολλεγίων που πραγματοποιούν εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις.

β) Εκπαιδευτές, εκπαιδευτικό, διδακτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Ι.Ε.Κ., του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., των Σ.Δ.Ε. και των Κολλεγίων.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

Πηγή