Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Τετάρτη, στο νότιο Ρέθυμνο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μεγάλη μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τις εστίες και με τις συνεχείς, λόγω του ανέμου, αναζωπυρώσεις.

Σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, με την εικόνα να είναι καλύτερη σε σύγκριση με χθες το βράδυ, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Αυτή την ώρα, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις για την ολική κατάσβεση και την καθοδήγηση των επίγειων δυνάμεων. Στην Κρήτη κατέφτασαν και 30 δασοκομάντος από την Αθήνα.

Η φωτιά έχει κάψει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ελαιώνες.

Ώρες αγωνίας χθες

Χθες, οι κάτοικοι του χωριού Αγίου Παρασκευή έζησαν ώρες αγωνίας, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Μάλιστα, μέσω μηνύματος του 112, οι κάτοικοι του χωριού κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Αμάρι Ρεθύμνου, πήρε μεγάλες διαστάσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας, με αποτέλεσμα να επεκταθεί βόρεια και να διασπαστεί σε τρία μέτωπα.

Πηγή