Χωρίς διάθεση για μεγάλες συγκινήσεις αναμένεται και η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι περισσότεροι διαχειριστές φαίνεται ότι ήδη βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των εντολών βαίνει σταθερά μειούμενος το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται εύγλωττα και στους αδύναμους ημερήσιους τζίρους (μόλις 67 εκατ. ευρώ χθες).

Όλα αυτά, βέβαια, θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά, δεδομένου ότι μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση του Ιουλίου (και του 7μηνου) και την έλευση του παραδοσιακά υποτονικού Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, όλες οι εξελίξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν σημαντική ώθηση στον Γενικό Δείκτη, έχουν «παγώσει» και έχουν αναβληθεί για το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα η αγορά να στερείται των απαιτούμενων καυσίμων.

Λεμπιδάκης: Το πιστό… ραντεβού με το μέρισμα και το νοικοκυρεμένο ταμείο

Ακόμα και τα τραπεζικά οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έχουν εν πολλοίς προεξοφληθεί από την επενδυτική κοινότητα.

Κάπως έτσι, οι διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη εξαντλούνται σ’ ένα αρκετά περιορισμένο εύρος, έχοντας ως βασικές στηρίξεις τις 1.438 μονάδες και ως πρώτες αντιστάσεις τις 1.487 μονάδες.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια… βουβή ανοδική κίνηση κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στο σενάριο ανάκτησης των φετινών κορυφών, δηλαδή των 1.500 μονάδων.

Όσον αφορά τις εταιρικές ειδήσεις, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, σειρά παίρνουν αύριο (31/7) οι Titan Cement, Πειραιώς και Εurobank, μεθαύριο (1/8) οι Εθνική Τράπεζα και Optima Bank, και την Παρασκευή (2/8) η Alpha Bank.

Συνεδριάζει η Fed

Στο εξωτερικό, τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη (30-31/7) συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία συνεχίζει να «ζυγίζει» όλα τα δεδομένα για τον χρόνο, τη διάρκεια και το εύρος της πολυαναμενόμενης μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο τίθενται και τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων, τα οποία εύλογα επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά 10μήνου στην ΕΤΕ, η αντίδραση στη Motor Oil και το ράλι… Νεμπή στον ΟΤΕ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Πηγή