Με επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για τακτικισμούς τονίζοντας ότι η διαγραφή του «αποτελεί για τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προειλημμένη απόφαση».

Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδριάζει για το θέμα του την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ότι «με την επιλεγείσα τακτική του «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» του Προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο».

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «φράξια» χαρακτηρίζοντας ως παραβίαση του καταστατικού το γεγονός ότι η Επιτροπή αποδέχτηκε την καταγγελία των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ., ενώ ζητείο να ελεγχθεί ο Στ. Κασσελάκης για τοποθέτησή του σχετικά με το ΝΑΤΟ

Ολόκληρη η επιστολή του Σπίρτζη:

ΠΡΟΣ: 1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, σ. Γ. Μπενίση

2. ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΟΙΝ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

σ. Ράνια Σβίγγου

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2024

Θέμα: Καταγγελίες προς πειθαρχική διερεύνηση και απαίτηση ενημέρωσης μου με συμπληρωματικά στοιχεία για την καταγγελία 70 μελών

Συντρόφισσες και Σύντροφοι μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας,
Είμαι στην δυσάρεστη θέση, σήμερα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει τις καταστροφικές της πολιτικές σε όλες τις πτυχές της και δυστυχώς το κόμμα μας σε μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά, κλίμα διάλυσης και διαίρεσης, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του, να σας αποστείλω τη σημερινή επιστολή που εμπεριέχει καταγγελίες και την απαίτηση τόσο της διερεύνησης τους όσο και της αποστολήςστοιχείων και πληροφοριών, προκειμένου να σας αποστείλω απάντηση, έπειτα από την απόφαση που λάβατε στις 6 Αυγούστου 2024.

Είναι προφανές ότι ακόμη και τον Αύγουστο αντί να ασχολούμαστε με την κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα, την οικονομία, τις φυσικές καταστροφές, την απόγνωση και τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας, την άδικη και ληστρική φορολόγηση, την στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών, τον εργασιακό μεσαίωνα, την θεσμική εκτροπή των υποκλοπών και τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, ασχολούμαστε με ζητήματα αλλότρια με την πολιτική, όπως ακριβώς συνέβη καθόλη την προεκλογική περίοδο και με την εσωστρέφεια που προκαλεί τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι υποστηρικτές του.

Θα ήταν παραγωγικότερο για το κόμμα μας, να ζητήσει την συνδρομή μου ακόμη και εντός του Αυγούστου είτε στο θέμα των υποκλοπών, που ασχολούμαι λόγω προσωπικής εμπλοκής, είτε στο ζήτημα της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών για την στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας, των προτάσεων και των πράξεων που είχαμε εφαρμόσει με επιτυχία ως κυβέρνηση, είτε του ανύπαρκτου εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, είτε στην αναστολή υλοποίησης δημόσιων έργων και της «στάσης πληρωμών» που έχει σιωπηλώς επιβάλει η κυβέρνηση είτε στην αναστολή υλοποίησης ιδιωτικών έργων, που δεν μπορεί να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια στην μισή Ελλάδα.

Με την επιλεγείσα τακτική του «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» του Προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο. Δυστυχώς η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντα του μικρόκοσμου της κομματικής γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου. Με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα που απαιτείται για ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της χώρας. Συνέπεια των παραπάνω είναι να παγιώνεται στους πολίτες η αντίληψη ότι το κόμμα μας δεν μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για τον ελληνικό λαό, συρρικνώνοντας καθημερινά την δύναμη μας και διαλύοντας την συνοχή στο εσωτερικό μας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας,

τα μέχρι σήμερα γεγονότα, που περιλαμβάνουν και τις πράξεις και τις αποφάσεις της επιτροπής δεοντολογίας δείχνουν ότι η διαγραφή μου, αποτελεί για τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειλημμένη απόφαση.

Σήμερα οι παρεμβάσεις στο έργο σας, οι πιέσεις και οι μεθοδεύσεις, πλέον δεν είναι δικές μου εικασίες. Σήμερα δεν ισχύει η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι σέβεται τα όργανα και δεν τοποθετείται. Μίλησε δημόσια στο πλέον αναρμόδιο όργανο, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. και σας υπέδειξε τις διαδικασίες και τη διαγραφή μου. Οι τακτικισμοί και οι προειλημμένες αποφάσεις αποδεικνύονται πλέον είτε στη δημόσια τοποθέτηση του ίδιου, είτε δια της εκπροσώπου τύπου, είτε δια υποστηρικτών του ακόμη και μελών της Κ.Ε., είτε επώνυμων και ανώνυμων τρολ του διαδικτύου, που καθυβρίζουν συνεχώς όποιον απλά διαφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως ακριβώς αναφέρετε στην απόφαση σας στις 6 Αυγούστου 2024, ο σεβασμός στον θεσμό αποδεικνύεται στις πράξεις και όχι στα λόγια. Και αυτό ισχύει πρώτα και κύρια για όσους υπηρετούν κάθε θεσμό, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους.

Μένει εσείς να αποδείξετε αν σέβεστε το θεσμό ή αν έχετε εργαλειοποιηθεί από τον Πρόεδρο και την ηγεσία του κόμματος. Πριν από λίγες ημέρες μόλις ολόκληρη η αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ασκώντας την εύλογη κριτική στην απόφαση και την ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έλεγε ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται, κατακεραυνώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παρεμβάσεις στην λειτουργία και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σεβαστές λοιπόν οι αποφάσεις σας αλλά για τις πολιτικές και καταστατικές εκπλήξεις του κειμένου που μου αποστείλατε καθώς και για τις ως σήμερα πράξεις σας, οφείλετε να απαντήσετε, όπως οφείλετε τόσο να διερευνήσετε τις καταγγελίες που σας καταθέτω όσο και να μου αποστείλετε τα στοιχεία που σας ζητώ για να απαντήσω.

Σας ζητώ όπως ορίζεται στο καταστατικό μας, να διερευνήσετε την καταγγελία μου για την δημόσια τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, που θίγει το αξιακό πολιτικό και ιδεολογικό μας πλαίσιο, αμαυρώνοντας την εικόνα του κόμματος μας, είναι ενάντια στις αρχές μας και στις θέσεις όλων των Συνεδρίων και όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Πηγή