Τα νέα του ΕΣΠΑ

4ο EU Jobs and Mobility Roadshow – Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

16/12/2020

Το ελληνικό δίκτυο των Europe Direct, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει το 4ο EU Jobs and Mobility Roadshow την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα έναρξης 11:00.

Το EU Jobs and Mobility Roadshow ξεκίνησε δειλά το 2016 και ταξίδεψε στην Βόρεια Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Θεσσαλονίκη. Σήμερα, και μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, 8 πόλεις συνάντησης, δεκάδες εκπροσώπους φορέων και εκατοντάδες συμμετέχοντες, το EU Jobs and Mobility Roadshow, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης. Tο περιεχόμενο διευρύνεται, μεταφέρεται σε ψηφιακό περιβάλλον και απευθύνεται πλέον πανελλαδικά σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει τις θεματικές που τον αφορούν, εύκολα και άμεσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν 35 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, φορέων, οργανώσεων και επιχειρηματιών, χαιρετούν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Επίτιμος καλεσμένος της δράσης θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο κα. Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν αφορούν:

  • τις αλλαγές στην αγορά εργασίας που φέρνουν η ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Εποχή
  • την νεανική επιχειρηματικότητα
  • τις ευκαιρίες κινητικότητας των νέων
  • την κατάρτιση, τις δεξιότητες και την εύρεση εργασίας.

Η διοργάνωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε πιο στοχευμένες ομάδες, όπως οι φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στα Σχετικά αρχεία και παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση μέσω της αντίστοιχης σελίδας στο facebook και στο YouTube με τίτλο “EU Jobs & Mobility Roadshow”.

Είδος

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 16/12/2020

Πηγή