Μια σειρά πρώτων μέτρων στήριξης των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρηματιών, προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας. ‘Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, παρακολουθεί με αγωνία και θλίψη, την τραγική εξέλιξη των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, που πληγώνουν τη χώρα για μια ακόμη φορά και ανοίγουν νέα μέτωπα οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και προτείνει: 

 – Την άμεση χορήγηση εφάπαξ επιδόματος μετά την σύντομη και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια καταγραφή ζημιών.

 – Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας, στο προσωπικό των επιχειρήσεων που θα αναγκαστούν σε διακοπή λειτουργίας.

 – Την άμεση φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση των πληγέντων, με παράταση εξόφλησης όλων των εκκρεμών και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, μέχρι την ομαλοποίηση της λειτουργίας τους και πρόβλεψη για ελαφρύνσεις αμέσως μετά.

 – Την παράταση τραπεζικών υποχρεώσεων και αναστολή κάθε μέτρου εκτέλεσης σε βάρος τους, από πιστωτικά ιδρύματα και δικαστικές διαδικασίες πλειστηριασμών.

– Την κάλυψη των άμεσων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών αναγκών τους, μέσα από ευέλικτο πλαίσιο συμφωνίας του αρμόδιου υπουργείου με τους παρόχους.

Το επιμελητήριο σημειώνει ακόμη ότι βρίσκεται κοντά στις αρμόδιες Αρχές για κάθε συνεργασία και παράλληλα, θα ενεργοποιήσει και τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες για να στηρίξει με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, τις επιχειρήσεις – μέλη του που δοκιμάζονται και βιώνουν αυτή τη νέα κρίση.

Πηγή