Με όραμα ένα καλύτερο αύριο για τις επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, ολοκληρώθηκε μετά από πορεία σχεδόν ενός έτους το κοινωνικό πρόγραμμα Future Loading, που σχεδίασε η Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Συνολικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πάνω από 300 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, από όλη την Ελλάδα, έλαβαν μέρος και επωφελήθηκαν από τα εργαλεία και τις δωρεάν παροχές του προγράμματος, με στόχο την ομαλότερη προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τη βέλτιστη προετοιμασία τους για την επανεκκίνηση. 

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 και αναπτύχθηκε σε δύο κύκλους, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ και του ΕΦΕΤ.

1ος κύκλος

Κατά τη διάρκεια του 1ου κύκλου του προγράμματος, 100 μικρές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα επωφελήθηκαν από τα 16 δωρεάν εργαλεία της πλατφόρμας, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, συμβάλλοντας στην προσαρμογή των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας στη νέα πραγματικότητα, στην ενίσχυση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, στη διαφημιστική προβολή και προσέλκυση πελάτων καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στην επιτυχή υλοποίηση του 1ου κύκλου και στη σχεδίαση ειδικών εργαλείων για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, συνέβαλλαν η εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, η ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition, το  efood, το Found.ation, η Avocado, η  Pobuca, η Google, η Notice Content and Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily), το Αθηνόραμα, η Hotelbrain Group, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης και ο ΕΦΕΤ. 

2ος κύκλος

Τον Απρίλιο του 2021, το Future Loading επέκτεινε τη δράση του με στόχο να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του κλάδου και να συμβάλλει στην ασφαλή επανεκκίνηση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, μέσα από τη διάθεση δωρεάν εξοπλισμού και χρήσιμων εργαλείων εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του 2ου κύκλου, περισσότερες από 200 επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, έλαβαν δωρεάν συσκευές καθαρισμού αέρα και πρόσβαση σε δωρεάν ψηφιακές εκπαιδεύσεις και εξοπλισμό για την ενίσχυση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας. 

Εστιάζοντας στη συνεργασία, την προσφορά και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική πλατφόρμα «Future Loading» δημιουργήθηκε λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας για να υποστηρίξει στην πράξη τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας και αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, κοινωφελούς τομέα και δημόσιας σφαίρας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης.

Πηγή