γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Μια περιπέτεια για την Αθηναϊκή αγορά ξεκίνησε χθες με άγνωστο το επίπεδο της πιθανής υποχώρησης των αποτιμήσεων. Από τη στήλη είχαμε ειδοποιήσει για τη σημασία που θα είχε η δυναμική της αγοράς συνολικά, με βάση τις εξελίξεις στην ΠΕΙΡ, που μετά το reverse split ορίστηκε ως τιμή εκκίνησης της μετοχής, πριν τη διαπραγμάτευση, στα 4,784. Δεν χρειάζεται να είναι κανένας απόλυτα εξειδικευμένος στην χρηματιστηριακή ανάλυση για να καταλάβει πως η πρόταση για την αύξηση κεφαλαίου της ΠΕΙΡ δεν ενθουσίασε τους παλαιούς μετόχους. Αποτελούσε όμως μια υπόσχεση, πως η εξυγίανση μετά την ΑΜΚ θα τους επέτρεπε να ανακτήσουν τη ζημία αργότερα και με σιγουριά. Η αντίδραση του επενδυτικού κοινού, ακόμα και αν κατείχαν μετοχές άλλης συστημικής τράπεζας, έδειξε πως ανησύχησαν από την πιθανότητα, να ακολουθήσουν στο μέλλον και οι υπόλοιπες τον τρόπο και το δρόμο της ΠΕΙΡ.

Ήταν φωτιά και λάβρα για τους περισσότερους τίτλους της αγοράς η χθεσινή συνεδρίαση. Κυρίως όμως για τους τραπεζικούς που ήταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με απώλειες άνω του -4%. Μετά τις 15:00, με τζίρο που αποτύπωσε την επιφύλαξη των επενδυτών να εμπλακούν σε τέτοιο βαρύ συναλλακτικά κλίμα, αφού πέρασε τα 45,5 εκατ. ευρώ στις 15:20, ο ΓΔ εμφάνιζε απώλειες -2,8%. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ελεύθερης διαπραγμάτευσης είχε καταλήξει στις 880,01 μονάδες  έχοντας προηγούμενο κλείσιμο στις 898,63. Από τις 11:30 ως τις 14:30 τα ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια είχαν ορίσει μια ισορροπία που εμφανιζόταν στην πλάγια κίνηση του μέσου όρου μεταξύ των 880 και 883 μονάδων. Από τις 14:31 αυτά τα επίπεδα κατέβηκαν οκτώ μονάδες χαμηλότερα στις 15:17, με νέο κατώτερο μέρας τις 873,34. Την προκάλεσε η αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη με το πτωτικό άνοιγμα  στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Η εκτίμησή μας είναι ότι η διάθεση για ρευστοποιήσεις είναι σε ισχύ και δεν εξασθενεί τόσο εύκολα, αλλά υπάρχει και γνώση της απουσίας βάθους  και οι κινήσεις όλων είναι μετρημένες.

Ο Ηλίας Ζαχαράκης  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ για την περίπτωση της ΠΕΙΡ και του κλάδου ανέφερε χαρακτηριστικά: Η εβδομάδα που ξεκίνησε έχει σαν βασικό νέο την Πειραιώς, που ουσιαστικά διασώζεται με αναγκαστική Α.Μ.Κ. σχεδόν στο 0 της αξίας της, θυμίζοντας εποχές 2016, μιας και είναι η μόνη Τράπεζα που δεν κατάφερε να ανακεφαλαιοποηθεί στα μεγέθη που οι Άλλες κατάφεραν. Φυσικά δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κλάδος είναι στα καλύτερά του, από πλευράς κεφαλαίων, παρόλα αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα μιας και η συγχώνευση της Grivalia και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξομαλύνουν αρκετά τα κεφάλαια της Eurobank και της Εθνικής.

Έτσι η Πειραιώς, μετά την Α.Μ.Κ. θα έχει βασικούς Μετόχους το ΤΧΣ με ποσοστό πέριξ του 30%, με σημαντικούς anchors μεγάλους Μετόχους την Πλευρά Paulson και Μυστακίδη, ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από πολλά άλλα Ξένα funds, που συχνά – πυκνά ψάχνουν είτε να κερδοσκοπήσουν, ή να τοποθετηθούν σε υψηλού ρίσκου επενδύσεις. Οι πολύ χαμηλές τιμές Α.Μ.Κ. υπάρχει περίπτωση να δώσουν “αναταράξεις” στον κλάδο, μιας και πολλοί Μέτοχοι άλλων Τραπεζών, θα κοιτάξουν να ρευστοποιήσουν μέρος της θέσης τους, για να τοποθετηθούν στο “χάρισμα” στην Πειραιώς.

Αν όντως η Α.Μ.Κ. γίνει στο 1 ευρώ, μετά το r/s, η κεφαλαιοποίηση της παλαιάς Τράπεζας θα είναι πέριξ των 50 εκατ., όσο δηλαδή η κεφαλαιοποίηση μιας μικρής Εισηγμένης. Αυτό σημαίνει ότι αυτή την στιγμή η αγορά αποτιμά τον Όμιλο στο απόλυτο 0, θυμίζοντας πως μόλις πριν 1 μήνα η κεφαλαιοποίηση ήταν κοντά στο 1 δις. Οι παλαιοί Μικρομέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν με όλα τους τα δικαιώματα στην Α.Μ.Κ. και να διατηρήσουν το ποσοστό τους.

Αυτό το εγχείρημα της μικτής Α.Μ.Κ. με συμμετοχή Μετόχων εν μέρει, bb για τους Θεσμικούς και ειδικούς όρους για άλλους, πιθανόν να είναι Παγκόσμια πρωτοτυπία. Θυμίζουμε ότι η Πειραιώς ήταν αυτή που απορρόφησε όλες τις μικρές προβληματικές Τράπεζες του 2016, με σκοπό την διάσωση των Καταθετών.

Για τους ψύχραιμους “εκτελεστές” που κλείνουν τα αυτιά τους στο τραγούδι των σειρήνων της απληστίας  η περίοδος αυτή είναι ευκαιρία για τοποθέτηση σε τίτλους εκτός του τραπεζικού μπλοκ που θα ησυχάσουν συναλλακτικά. Καθώς οι περισσότεροι θα ενδιαφερθούν σε τίτλους με μεγάλες ημερήσιες μεταβολές ενώ οι νικητές της χρονιάς πιθανά θα υποχωρούν ήπια. Για πτώση του μέσου όρου -2,5% οι ΣΑΡ ΕΥΔΑΠ ΤΙΤC MOH ΟΠΑΠ έχασαν χθες από -0,3% ως -2,5%. Θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν η ΕΕΕ βρισκόταν στις καθοδικές, λόγω της  βαρύτητας που έχει στη διαμόρφωση της τιμής του ΓΔ. Η πρώτη σημαντική για τους αγοραίους στήριξη είναι στις 870 μονάδες και ο μέσος όρος σταμάτησε πέντε μονάδες ψηλότερα. Για τη στήλη η στήριξη πιθανά να βρεθεί στις 860 μονάδες. Η ζωή στην αγορά αποκτά ενδιαφέρον.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας

ΗΠΑ

Τεχνική ανάλυση Παράγωγα

Η κυριαρχία των σειρών Μαΐου ξεκίνησε με επανεμφάνιση δυσοίωνων στοιχημάτων

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με κυρίαρχες τις νέες σειρές, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε αρνητικό πεδίο κάτω από την επίδραση συντονισμένων πιέσεων σε 22 blue chip. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε πτωτικό χάσμα 10,81 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 58,64 μονάδες χαμηλότερα. Το ανώτερο, οι 2168,39 μονάδες, εμφανίστηκε στις 10:31. Το ελάχιστο ημέρας σημειώθηκε στις 15:17 και ήταν οι 2111,90. Το κλείσιμο στις 2117,49 από 2176,13 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -2,69% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διατηρήθηκε στα 11,120 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη για την σειρά Μάιου εμφανίστηκε μέτριο ενδιαφέρον με 645 από 673 συμβόλαια με ανώτερο τις 2176,00 μονάδες και χαμηλό στις 2106,00 με τελευταία τιμή στις 2108,00 από 2176,00 μονάδες και τιμή κλεισίματος 2109,50  για να γίνουν 5542 από 5518 οι ανοικτές θέσεις. Αλλά δεν διακινήθηκαν ΣΜΕ της σειράς Ιουνίου και οι ανοικτές θέσεις παρέμειναν στα 21 ΣΜΕ.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό. Στα calls του 25άρη της σειράς Μαΐου ο όγκος ήταν 50 συμβόλαια με τιμές εξάσκησης από τις 2100 ως τις 2250 μονάδες. Στα δικαιώματα της επόμενης σειράς διακινήθηκε ένα συμβόλαιο για τιμή εξάσκησης 2200 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Μαΐου διακινήθηκαν 66 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2100 και τις 2150 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της επόμενης σειράς διακινήθηκαν 2 συμβόλαια με τιμή εξάσκησης στις 2100 μονάδες.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι συναλλαγές συνολικά υποχώρησαν. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ της ΑΛΦΑ με 13803 από 10619 συμβόλαια για τη σειρά Ιουνίου, της ΕΤΕ με 6703 από 3779, της ΕΥΡΩΒ με 6996 από 2779, της ΣΕΝΕΡ ήταν 1117 για την σειρά Ιουνίου, της ΔΕΗ ήταν 1030, και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν 1006  για την σειρά Ιουνίου ενώ το κλείδωμα στην υποκείμενη αγορά της ΠΕΙΡ επέτρεψε να αλλάξουν χέρια 6 ΣΜΕ. Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν ανύπαρκτο.    

Μια σχεδόν αναμενόμενη ακόμα και στο βάθος της βουτιά, καθόρισε την ατμόσφαιρα των συναλλαγών στην πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης της ΠΕΙΡ μετά το reverse split. Μπορεί να υπάρξει ένα μούδιασμα των επενδυτών, αλλά όταν αρχίσουν οι ψύχραιμοι υπολογισμοί σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, τότε οι συνεδριάσεις θα αποκτήσουν λόγω μετακίνησης κεφαλαίων από μετοχή σε μετοχή άγριο ενδιαφέρον.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει: “Η Motor Oil και η ΔΕΗ την Τρίτη, η Κρι – Κρι την Τετάρτη, ο ΟΛΘ την Πέμπτη και η ΕΥΑΘ την Παρασκευή ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους. Την ίδια μέρα η S&P ανακοινώνει την έκθεσή της για το Ελληνικό αξιόχρεο. Παράλληλα, ο Παπουτσάνης ανακοινώνει σήμερα τα μεγέθη του 1ου τριμήνου 2021. Η Πειραιώς επανήλθε στη διαπραγμάτευση με τιμή εκκίνησης τα €4,784, μετά το reverse split και τις ανακοινώσεις των όρων της Α.Μ.Κ., διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για συνεδριάσεις υψηλών ‘συγκινήσεων’ τις επόμενες ημέρες”.

Η Leon Depolas Sec. εκτιμά: “Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ, από την οποία δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Στις ΗΠΑ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Αντίστοιχα και εντός συνόρων αναμένουμε την δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων των Motor Oil και ΔΕΗ, μεταξύ των Δεικτοβαρών τίτλων. Σήμερα, ξεκίνησε η επαναδιαπραγμάτευση της Πειραιώς, μετά το reverse split, η οποία επηρέασε την μεταβλητότητα και του Τραπεζικού δείκτη. Μετά την συσσώρευση, παραμένει πιθανή μια διόρθωση τιμών”.

Η υπό εξέλιξη αύξηση κεφαλαίου της ΠΕΙΡ με κατατοπιστικές λεπτομέρειες  από το τμήμα ανάλυσης της Merit Sec.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS: το ΔΣ ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από €1.2δισ. έως €1.38δισ. και την έκδοση έως 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1.00, με εύρος τιμών διάθεσης €1.00 έως €1.15 ανά νέα μετοχή. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, μέσω δημόσιας προσφοράς, και εκτός  Ελλάδας,  σε  ειδικούς,  θεσμικούς  και  άλλους  επιλέξιμους  επενδυτές,  μέσω  διαδικασίας βιβλίου προσφορών με ιδιωτική τοποθέτηση. Οι συμμετέχοντες στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα θα εγγράφονται στο ανώτατο όριο του εύρους, δηλαδή €1.15 ανά νέα μετοχή.

Η διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς θα είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης της Δημόσιας Προσφοράς εντός του τρέχοντος μηνός θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση και θα συμπίπτουν με εκείνες της Διεθνούς Προσφοράς.

Οι ιδιώτες και ειδικοί επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρείας, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 κατά την εκκίνηση διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών της μετά το Reverse Split και οι οποίοι εγγράφονται για την απόκτηση νέων μετοχών στη Δημόσια Προσφορά θα δικαιούνται προνομιακής κατανομής επί των νέων μετοχών που θα επιμεριστούν στη Δημόσια Προσφορά, η οποία προνομιακή κατανομή θα είναι ανάλογη του ποσοστού συμμετοχής του κατά προτεραιότητα επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Ο αριθμός των νέων μετοχών που θα κατανεμηθεί σε ιδιώτες επενδυτές και σε ειδικούς επενδυτές θα καθοριστεί στο τέλος της Δημόσιας Προσφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση που θα έχουν εκδηλώσει αυτοί οι επενδυτές. Τουλάχιστον 15% των νέων μετοχών (180.000.000 νέες μετοχές) και τουλάχιστον 85% των νέων  μετοχών  (1.020.000.000  νέες  μετοχές) θα επιμεριστεί κατ’ αρχάς στους επενδυτές που εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά και στη Διεθνή Προσφορά, αντίστοιχα. Μετά την ΑΜΚ, το ΤΧΣ θα κατέχει μεταξύ 27%, κατ’ ελάχιστον και 33% κατά το μέγιστο του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Η μετοχή θα διαπραγματευτεί ξανά σήμερα, μετά το reverse split (16.5:1), με τιμή εκκίνησης €4.7850. Περιμένουμε ισχυρή πίεση τις επόμενες ημέρες, καθώς η ΑΜΚ θα γίνει μεταξύ €1.00 και €1.15, δηλαδή 79% και 76% χαμηλότερα από την τρέχουσα. Σύμφωνα με τους όρους που ανακοίνωσε το ΔΣ, οι παλαιοί μέτοχοι δικαιούνται 23.8 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά, μειώνοντας το dilution στο 81%.

Σχόλια εγχώριων αναλυτών

Ο Ηλίας Ζαχαράκης  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

 Η εβδομάδα που ξεκίνησε έχει σαν βασικό νέο την Πειραιώς, που ουσιαστικά διασώζεται με αναγκαστική Α.Μ.Κ. σχεδόν στο 0 της αξίας της, θυμίζοντας εποχές 2016, μιας και είναι η μόνη Τράπεζα που δεν κατάφερε να ανακεφαλαιοποηθεί στα μεγέθη που οι Άλλες κατάφεραν. Φυσικά δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κλάδος είναι στα καλύτερά του, από πλευράς κεφαλαίων, παρόλα αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα μιας και η συγχώνευση της Grivalia και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξομαλύνουν αρκετά τα κεφάλαια της Eurobank και της Εθνικής.

Έτσι η Πειραιώς, μετά την Α.Μ.Κ. θα έχει βασικούς Μετόχους το ΤΧΣ με ποσοστό πέριξ του 30%, με σημαντικούς anchors μεγάλους Μετόχους την Πλευρά Paulson και Μυστακίδη, ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από πολλά άλλα Ξένα funds, που συχνά – πυκνά ψάχνουν είτε να κερδοσκοπήσουν, ή να τοποθετηθούν σε υψηλού ρίσκου επενδύσεις. Οι πολύ χαμηλές τιμές Α.Μ.Κ. υπάρχει περίπτωση να δώσουν “αναταράξεις” στον κλάδο, μιας και πολλοί Μέτοχοι άλλων Τραπεζών, θα κοιτάξουν να ρευστοποιήσουν μέρος της θέσης τους, για να τοποθετηθούν στο “χάρισμα” στην Πειραιώς.

Αν όντως η Α.Μ.Κ. γίνει στο 1 ευρώ, μετά το r/s, η κεφαλαιοποίηση της παλαιάς Τράπεζας θα είναι πέριξ των 50 εκατ., όσο δηλαδή η κεφαλαιοποίηση μιας μικρής Εισηγμένης. Αυτό σημαίνει ότι αυτή την στιγμή η αγορά αποτιμάει τον Όμιλο στο απόλυτο 0, θυμίζοντας πως μόλις πριν 1 μήνα η κεφαλαιοποίηση ήταν κοντά στο 1 δις. Οι παλαιοί Μικρομέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν με όλα τους τα δικαιώματα στην Α.Μ.Κ. και να διατηρήσουν το ποσοστό τους.

Αυτό το εγχείρημα της μικτής Α.Μ.Κ. με συμμετοχή Μετόχων εν μέρει, bb για τους Θεσμικούς και ειδικούς όρους για άλλους, πιθανόν να είναι Παγκόσμια πρωτοτυπία. Θυμίζουμε ότι η Πειραιώς ήταν αυτή που απορρόφησε όλες τις μικρές προβληματικές Τράπεζες του 2016, με σκοπό την διάσωση των Καταθετών.

Όσο η Αγορά συντηρεί την καλή της εικόνα, προσελκύει και πάλι νέα κεφάλαια Επενδυτών τόσο Εγχώρια, όσο και από το Εξωτερικό. Τα μηδενικά επιτόκια και το καλό κλίμα, κερδίζουν μέρα με την μέρα την εμπιστοσύνη του Κοινού.

Να σημειώσουμε ότι το που και το πότε τοποθετούμαστε θέλει προσοχή, μιας και είναι μια περίοδος που οι αποτιμήσεις και η τάση είναι σε έξαρση, με την Αγορά υπεραγορασμένη και με πολλά κέρδη για τους Συμμετέχοντες, που εύκολα μπορούν να “πατήσουν την σκανδάλη” σε όποιο γεγονός. Η Αγορά πάντα δίνει μικρές, ή μεγάλες ευκαιρίες για τοποθέτηση στους υπομονετικούς και με στρατηγική Επενδυτές. Το ενδιαφέρον έχει μετακινηθεί και στην Περιφέρεια, που πάντα θέλει την απαραίτητη προσοχή, μιας και αν η Αγορά βγάλει διόρθωση, πάντα είναι και η πιο “ευέξαπτη”, με τους όγκους να μηδενίζουν.

Το επόμενο διάστημα ακολουθούν ακόμα 2 σημαντικές Α.Μ.Κ. αυτές του Ελλάκτωρα, αλλά και της Αεροπορίας Αιγαίου, χωρίς ακόμα να έχουμε δεδομένα, ενώ αργά την Παρασκευή είχαμε και την υποβάθμιση του πρώτου σε “CCC+”, από την S&P. Επίσης ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πιθανή έκδοση πράσινου ομόλογου της τάξεως των 500 εκατομμυρίων, προκαλώντας σημαντικό ενδιαφέρον από Ξένους Επενδυτές. Όσοι έχουν ‘υψοφοβία’, μπορούν να τοποθετήσουν τα ‘take profit’ κοντά στις τρέχουσες αποτιμήσεις, ή να πάρουν κάποια ρευστότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο με στρατηγική, όποια και αν είναι αυτή, μπορεί κάποιος να κερδίσει την Αγορά.

Σήμερα

Οι ασιατικές μετοχές στηριγμένες στα κέρδη των εταιριών της Κίνας εμφανίζουν κέρδη αλλά οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων επιβάρυναν τις εταιρίες της  τεχνολογίας. Οι ασιατικές αγορές είχαν μεικτή εικόνα αλλά αρκετές σημείωσαν άνοδο σήμερα Τρίτη 20/4, υποβοηθούμενες από το ισχυρό άνοιγμα στα κινεζικά χρηματιστήρια και από την απομάκρυνση της αρχικής εντύπωσης από τις απώλειες των εταιριών τεχνολογίας της Wall Street, ενώ το δολάριο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε αρχικά άνοδο +0,2%, ανεβαίνοντας σε θετικό έδαφος ενώ στις 8:30 δική μας ώρα είχε άνοδο +0,36% αφού τα κινεζικά blue chip αν και αυξήθηκαν αρχικά κατά +0,13% ενώ στις 8:30 κέρδιζε +0,34%. Η αγορά μετοχών στη Νότια Κορέα κέρδιζε +0,46% στις 8:30.

Αλλά ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε στο πρώτο μέρος -1,84%, καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση σε περιπτώσεις COVID. Ενώ στις 8:30 είχε απώλειες -2,07%. Η αγορά μετοχών στην Αυστραλία υποχώρησε -0,66%.

Το Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε -0,11%, αν και οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα παράδοσης τροφίμων Meituan αυξήθηκαν 1,59% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι είχε συγκεντρώσει 9,98 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω πώλησης μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων. Αλλά στις 8:30 εμφάνιζε κέρδη της τάξης του +0,1%.

Πηγή