Στο… φως από το 2017 τα «κρυμμένα» εισοδήματα στο εξωτερικό- Τι έρχεται για τους φορολογούμενους

    Τέλος θα μπει στο καθεστώς όσων έχουν κρυμμένα, αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό καθότι από το 2017 θα ενεργοποιηθεί η διεθνής συμφωνία που έχουν υπογράψει 150 χώρες με τον ΟΟΣΑ για άμεση και χωρίς περιορισμούς ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος.

Αυτές θα αφορούν πολίτες των χωρών αυτών που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές ή ομόλογα ή έχουν κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές σε τρίτες χώρες. Μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει, είναι και η Ελλάδα που έχει βάλει την υπογραφή της σε διμερείς συμφωνίες με 50 χώρες και μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 80.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η on-line ανταλλαγή πληροφοριών των ελληνικών φορολογικών Αρχών με άλλες εφορίες χωρών, με αποτέλεσμα όσοι Έλληνες φορολογούμενοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποκρύψει όποια εισοδήματα, τώρα θα βγουν στο… φως.

Ανάλογα και η Ελλάδα θα στείλει πληροφορίες για υπηκόους άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Έτσι, θα φανεί και ποια εισοδήματα έχουν δηλωθεί και ποια όχι.