Ε.Λ.Φ.Ε.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Σ.Ε.Λ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΞΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Περιφ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

10 Αυγούστου 2021

Με έκπληξη και οργή αντιμετωπίστηκε, από τον κλάδο των Λογιστών/Φοροτεχνικών των Ιονίων Νήσων, η απόφαση του υφυπ. Οικονομικών για παράταση λίγων ημερών της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων.

Η καθολική απαίτηση των Λ/Φ όλης της χώρας που εκφράστηκε από την Ομοσπονδία των Λογιστικών Συλλόγων, η οποία μεταφέρθηκε και από θεσμικούς φορείς (Οικονομικό Επιμελητήριο), κόμματα και βουλευτές που μετέφεραν την αγωνία και το αίτημα των λογιστών για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας στις 30 Σεπτεμβρίου αυτό από το υπουργείο μεταφράστηκε σε 10 Σεπτεμβρίου.

Εμείς οι Λ/Φ του Ιονίου διαμαρτυρόμαστε για την ανάλγητη και απρεπή συμπεριφορά του υπουργείου απέναντι στον κλάδο μας επειδή:

Αδιαφορεί:

Για την 18μηνη επιστράτευση των λογιστών να εφαρμόσουν τις νέες πλατφόρμες με μόνο όπλο τα Δελτία τύπου των υπουργείων, την ώρα που ο τρόμος της πανδημίας ενδημούσε και η δημόσια διοίκηση προστατευόταν και ήταν απούσα. Για την πνευματική και ψυχολογική εξάντληση που επιφέρει η κατάσταση στους εργαζόμενους στα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας. Συμπεριφέρεται με συνεχή και διαρκή απαξία προς τους λογιστές αναγκάζοντας μας να ζητάμε παρατάσεις και να εμφανιζόμαστε ως αναξιόπιστοι και ‘’επαίτες ‘’ για λίγες μέρες παράτασης παρά τις δικές του αβελτηρίες. Ανακοινώνει έναρξη προθεσμιών χωρίς να είναι έτοιμο να δεχτεί τις δηλώσεις φορολογίας. Διορθώνει κατά την διάρκεια των υποβολών λάθη σε δικά της αρχεία. Έχει αποκλειστικά και μόνο αυτό ευθύνη για τον τρόπο και τον χρόνο των αναρτήσεων των δεδομένων, για την ταλαιπωρία που προκαλεί σε φορολογούμενους πολίτες και λογιστές και επιπλέον κατασκευάζει παραβάτες.

Διεκδικούμε:

– Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Φ.Ε την 30 Σεπτεμβρίου, όπως προτείνουν οι θεσμικοί φορείς και οι φορείς των επαγγελματιών, με εφαρμογή της έκπτωσης του 3%.

– Άμεσα το υπουργείο να εφαρμόσει και να εξειδικεύσει την ασθένεια του λογιστή σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις του.

– Τον εξορθολογισμό των προστίμων σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας.

– Το δικαίωμα των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία για ολιγοήμερη ανάπαυση τις ημέρες του Αυγούστου με μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Λ/Φ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΞΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Οι Διοικήσεις των παραπάνω συλλόγων γνωρίζοντας και συμμετέχοντας τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η χώρα με τις πυρκαγιές εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δράμα που ζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες.

Τα Δ.Σ των συλλόγων
Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ζακύνθου
Ε.Φ.Ε.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Σ.Ε.Λ. Κέρκυρας και Παξών

Πηγή