ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι δεν αρκούν οι προθέσεις και πολύ περισσότερο οι φαντασιώσεις του καθένα για το πως λύνονται τα προβλήματα των ανθρώπων της δουλειάς.

Οι δηλώσεις του υπουργείου οικονομικών για την ολιγόωρη παράταση των δηλώσεων των νομικών προσώπων «λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από χθες 29/8», δεν είναι τρολάρισμα στους λογιστές. Είναι η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής , που δεν παίρνει υπόψη της τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους , αλλά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Και είναι πολιτική που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια από το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Δεν είναι τυχαία γεγονότα, ούτε επιλογές κάποιων άσχετων που δεν ξέρουν τι κάνουν. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και αυτοί και οι κλακαδόροι τους στο Ο.Ε.Ε. και την ΠΟΦΕΕ. Το λένε σε κάθε ευκαιρία. «θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν» λένε, εννοώντας με όσους θα έχουν τη δυνατότητα επένδυσης σε σταθερό και μεταβλητό κεφάλαιο , δηλαδή τις μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες που τις γιγαντώνουν με τα μέτρα που παίρνουν όλα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολλά παραδείγματα και γενικά και στον κλάδο άλλωστε.

Γνωρίζουν πολύ καλά με την εντατικοποίηση της δουλειάς που επιβάλλουν θα είναι ακατόρθωτο για τον αυτοαπασχολούμενο να ανταποκριθεί. Η ανάπτυξη που αυτοί ευαγγελίζονται, δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή μας, αλλά με τα κέρδη των αφεντικών τους.

Η λύση για όσους θίγονται από αυτή την πολιτική είναι μόνο ο αγώνας για την ανατροπή της. Με τη συσπείρωση στα σωματεία, την αλλαγή των συσχετισμών και  τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων, σε κάθε φάση του αγώνα. Το διαδικτυακό σιχτίρισμα προφανώς δεν πιάνει, ούτε πολύ περισσότερο οι «επαφές» και οι καλές σχέσεις με αυτούς που μας σκάβουν το λάκκο.

Και εδώ έχει εφαρμογή η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης μας. Οι κυβερνητικοί ξέρουμε (ή έπρεπε να ξέρουμε) με ποιόν είναι. Από ΠΟΦΕΕ και ΟΕΕ, αν δεν έχουμε μάθει ακόμα με ποιόν είναι, ξέρουμε ότι δε θα κάνουν τίποτε.

Ας δούμε λοιπόν πόσες και ποιες Ενώσεις θα πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Και για τον εμπαιγμό για τις δηλώσεις, αλλά και για τις επαναλαμβανόμενες εγκυκλίους της ΑΑΔΕ στο κατακαλόκαιρο για την άμεση εφαρμογή του εκτρώματος που βάφτισαν my data.

Έχει να κάνει με την επιβίωση χιλιάδων επαγγελματιών και των οικογενειών μας.

Η Α.Σ.Φ.Ε.Ε. θα προτείνει και θα στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες με όσες δυνάμεις έχει. Το έκανε πάντα και το γνωρίζουν όλοι.

Καλούς αγώνες λοιπόν. Αλλιώς……..

ΑΘΗΝΑ 30/08/2022

Πηγή