Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ Α.1192/2021 (19.8.2021) με την οποία προβλέπεται ο τύπος και το περιεχόμενο του πιστοποιητικού αργίας αλιευτικού πλοίου λόγω έλλειψης εργασιών ή επισκευών, για τις ανάγκες υπολογισμού του τέλους ρυμουλκών και αλιευτικών πλοίων του ν. 4646/2019.

Αναλυτικά:

Άρθρο 1

Προϋποθέσεις αναγνώρισης αργίας του πλοίου – δικαιολογητικά

1. Στο τέλος του άρθρου 4 της υπό στοιχεία Α.1201/2020 (Β’3860) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται εδάφιο ως εξής:

“Για την αναγνώριση της αργίας λόγω έλλειψης εργασιών ή λόγω επισκευών στα υπό ελληνική σημαία αλιευτικά πλοία και πλοιάρια, απαιτείται η κατάθεση στις οικείες Λιμενικές Αρχές πριν την έναρξη της αργίας, του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας αυτών, ήτοι του πιστοποιητικού Ασφάλειας ή Συμμόρφωσης ή Πρωτόκολλου Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.) ή άδειας εκτέλεσης πλόων”.

2. Ο τύπος και το περιεχόμενο του πιστοποιητικού αργίας αλιευτικών πλοίων και πλοιαρίων που τίθενται σε αργία από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης και μετά, έχει, όπως το σχετικό υπόδειγμα 3 το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα.

Άρθρο 2

Μεταβατική περίοδος

Εξαιρετικά για την αναγνώριση της αργίας λόγω έλλειψης εργασίας στα υπό ελληνική σημαία αλιευτικά πλοία και πλοιάρια, για το χρονικό διάστημα της εκμετάλλευσης αυτών από 1/1/2020 μέχρι τη δημοσίευση της παρούσης, τα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις αργίας που έχουν χορηγηθεί από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές θα γίνονται δεκτά από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

Πηγή