Στη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής  στην τοπική οικονομία αλλά και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της Κορινθιακής γης στις ελληνικές εξαγωγές αναφέρθηκε σε ημερίδα ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς.

Στόχος της ημερίδας, που  πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Τριήρης” υπό την Αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Πελοποννήσου, ήταν η γνωριμία του κοινού με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, προκειμένου οι θησαυροί της Κορινθιακής γης, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, η κορινθιακή σταφίδα, το μέλι, να εισέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις παγκόσμιες αγορές, καθιστώντας την παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ως έναν από τους πιο δυναμικούς  κλάδους της ελληνικής μεταποίησης.

Ομιλητές στη ημερίδα ήταν οι: Μανώλης Παπουτσάκης αναγνωρισμένος και βραβευμένος chef, Ιωάννης Δούκας Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Ε.Κ.Π.Α, Μαρία Κατσούλη Γευσιγνώστρια Κρασιού και Ελαιολάδου Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, Οδυσσέας Βλαχάβας Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιόλαδου,  Άρης Κεφαλογιάννης C.E.O Nutriston AS,Θάλεια Τσιχλάκη Δημοσιογράφος Γεύσης, Δημήτριος Μπουραντώνης Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΣΟΕ).

Πηγή