Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία εκπνέει στις 29 Ιουλίου, ζητεί ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Αθήνα, 19.07.2022
Αρ. Πρωτ.: 5136

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πανεπιστημίου 44 & Χαρ. Τρικούπη. Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200
THE HELLENIC REPUBLIC ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN
44 Panepistimiou st. & Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200
Site: www.eea.gr
Email: [email protected]

Προς: Υπουργό Οικονομικών -κ. Χρήστο Σταϊκούρα
[email protected]
Υφυπουργό Οικονομικών -κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
[email protected]
Διοικητή ΑΑΔΕ -κ. Γιώργο Πιτσιλή
gov.ο[email protected]

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πληθώρα διαμαρτυριών προς το Επιμελητήριό μας, τόσο από τους Λογιστές – μέλη μας – όσο και από τις Επιχειρήσεις, ότι ο χρόνος κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι επαρκής, ώστε να ανταπεξέλθουν μέσα στις προθεσμίες ολοκλήρωσής τους. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι την περίοδο αυτή τα λογιστικά γραφεία έχουν πληθώρα άλλων υπηρεσιών που αφορούν τους πελάτες τους, όπως επιστρεπτέα προκαταβολή, power pass, fuel pass, όπως επίσης και τον υπολογισμό του ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και για τον 6° μήνα για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Και σε όλα αυτά προστίθενται οι υποχρεώσεις που βαρύνουν τα λογιστικά γραφεία απέναντι στον ΕΦΚΑ.

Είναι, λοιπόν, αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα η ανακοίνωσή της άμεσα, ώστε και οι λογιστές – φοροτεχνικοί να προγραμματίσουν μερικές μέρες ξεκούρασης.

Ζητούμε, λοιπόν, να επιληφθείτε του ζητήματος με την παράταση έως 30/09/2022 και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Ε.Ε.Α.
Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

Πηγή