Νέα αιχμηρά σχόλια εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά της Κομισιόν

Συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ ζητά πιο συγκεκριμένες προτάσεις και πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. “Για τις τιμές υπάρχει πρόταση στο τραπέζι…είναι καλή, αλλά αρκεί; Δεν το νομίζω. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επιταχύνουμε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας” τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε παραδεχτεί λίγο νωρίτερα ότι το υψηλό κόστος της ενέργειας οφείλεται στην ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία. “Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλο αυτό έχει υψηλό κόστος. Ωστόσο, η ελευθερία μας, η διεθνής έννομη τάξη και η δημοκρατία είναι ανεκτίμητες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σαρλ Μισέλ πριν από λίγες εβδομάδες είχε «επιτεθεί» ξανά στην Κομισιόν για το ίδιο θέμα, κατηγορώντας την ότι καθυστέρησε.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε πει ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα».

Και είχε προσθέσει πως «δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις».

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο και αυτό είναι ατυχές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σαρλ Μισέλ.

Πηγή