Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, επανέλαβε τη σημασία να διακοπούν όλες οι πηγές εσόδων της Μόσχας, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ ενός εμπάργκο και στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Πάντα λέγαμε με τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλαμε εμπάργκο στον άνθρακα, αυτό έγινε, και εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο». Καθώς η Ρωσία εντείνει τις δραστηριότητές της στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, ο Λε Μερ τόνισε πως «αυτό που είναι η πρώτη πηγή εσόδων εδώ και πολλά χρόνια για την εξουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν είναι το αέριο, είναι το πετρέλαιο».

«Η διακοπή της εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία θα αποτελέσει πλήγμα στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και για τη ρωσική ισχύ», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αρθούν οι αντιρρήσεις των Έυρωπαίων εταίρων

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας», τόνισε ο Λε Μερ γιατί «ο λόγος που δεν συμβαίνει αυτό [το εμπάργκο] ακόμα είναι γιατί κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι εξακολουθούν να έχουν δισταγμούς», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο Europe 1.

Ωστόσο, εμφανίστηκε «πεπεισμένος ότι η πραγματικότητα της κατάστασης στην Ουκρανία θα αλλάξει την στάση».

Οι Ρώσοι ασκούν πράγματι μεγαλύτερη πίεση από ποτέ στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε έτσι χθες την έναρξη της επίθεσης για τον έλεγχο του Ντονμπάς . «Τώρα μπορούμε να πούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη μάχη για το Ντονμπάς, για την οποία προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό. Ένα πολύ μεγάλο μέρος ολόκληρου του ρωσικού στρατού είναι πλέον αφοσιωμένο σε αυτήν την επίθεση», είπε σε ομιλία που μεταδόθηκε στο Telegram. «Όσοι Ρώσοι στρατιώτες και να έρθουν εδώ, θα πολεμήσουμε. Θα αμυνθούμε», υποστήριξε, αφού προειδοποίησε την προηγούμενη μέρα ότι «θέλουν κυριολεκτικά να ολοκληρώσουν και να καταστρέψουν το Ντονμπάς».

naftemporiki.gr

Πηγή