Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δήλωσε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter δεν θα αμείβονται, αν τελικά εξαγοράσει ο ίδιος την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. «Οι μισθοί των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι μηδέν, αν η προσφορά μου γίνει δεκτή, οπότε θα εξοικονομούνται περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια κατ` έτος, μόνο από αυτό», έγραψε ο Μασκ σε ένα tweet.

Δεν είναι σαφές ποιοι θα διοριστούν στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, αν ο Μασκ αναλάβει την εταιρεία. Σήμερα πάντως, το Twitter ξοδεύει περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς και μπόνους για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Τα στελέχη δεν λαμβάνουν πρόσθετη αποζημίωση για τις θέσεις τους, επομένως δεν περιλαμβάνονται πληρωμές για τον CEO Πάραγκ Αγκραβάλ και ο πρώην επικεφαλής Τζακ Ντόρσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX αγωνίζεται να εξαγοράσει το Twitter. Αφού συγκέντρωσε περισσότερο από 9% των μετοχών της εταιρείας, ο Μασκ έχει προτείνει την εξαγορά της, αντί 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε απάντηση, το Δ.Σ. του Twitter, επιστράτευσε το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι», δίνοντας σε όλους τους μετόχους (εκτός από τον Μασκ) το δικαίωμα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με έκπτωση, για να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει την εξαγορά της εταιρείας από τον δισεκατομμυριούχο. Το δικαίωμα θα ενεργοποιηθεί εφόσον κάποιος από τους μετόχους -με σαφή υπαινιγμό στον  Μασκ- φτάσει να κατέχει από 15% των μετοχών και πάνω. «Αυτό κάνει πολύ πιο ακριβή την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ»» εξηγεί ο ειδικός αναλυτής του Associated Press, Πολ Χαρλοφ. «Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι στο τέλος το Twitter δε θα διαπραγματευτεί μαζί του μία συμφωνία. Τους δίνει λίγο περισσότερο χρόνο και μπορούν να τον αναγκάσουν να αυξήσει την προσφορά του».

Ο Μασκ απάντησε ότι τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. του Twitter «απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους» και ότι το διοικητικό συμβούλιο «δεν κατέχει σχεδίον καμία μετοχή της εταιρείας».

naftemporiki.gr

Πηγή