Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Την έδρα logistics center, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου των προϊόντων της Σαουδικής Αραβίας προς εξαγωγή στην Ευρώπη, όπως ζήτησε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην πολύ πρόσφατη επίσκεψή του, διεκδικεί η Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ Σίμος Διαμαντίδης συμμετείχε στην υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.    Δεδομένου ότι οι Σαουδάραβες θέλουν να αξιοποιήσουν την Ελλάδα ως πύλη εισόδου των προϊόντων τους στην Ε.Ε., ο κ. Διαμαντίδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή και με τους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ώστε να υποβληθεί κοινό αίτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επικείμενη συνάντησή του με τους φορείς πριν από τη ΔΕΘ.

Και χώροι μεταποίησης

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, στη «Ν» ο κ. Διαμαντίδης, η πρόθεση των Σαουδαράβων είναι ένα τέτοιο logistics center στην Ελλάδα να περιλαμβάνει και χώρους ελαφράς μεταποίησης. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ΟΛΘ και τους επικεφαλής άλλων φορέων και αρχών της πόλης, ώστε το εν λόγω αίτημα να λάβει επίσημη μορφή εν όψει της ΔΕΘ.

Ένας πιθανός χώρος για την υλοποίηση του εγχειρήματος, που θεωρείται κατάλληλος από τον ΣΕΒΕ, είναι το πρώην στρατόπεδο Γκόνου (ακίνητο 672 στρεμμάτων), του οποίου η αξιοποίηση -σημειωτέον- είναι ένα από τα έξι νέα έργα που η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας αποφάσισε να αναθέσει στη μονάδα επιτάχυνσης διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή