Με δύο ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες οι οποίες αφορούν στη ναυλαγορά αλλά και στις επιμορφωτικές δεξιότητες  και την ποιότητα ζωής των ναυτικών ασχολήθηκε το forum, που διοργάνωσε η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών / Α.Μ.Α SUMMER EVENT 2022 , την Κυριακή 7 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ που ευγενώς παραχώρησε ο Δήμος στο σωματείο, στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης.

Οι ομιλίες έφεραν τους διακριτικούς τίτλους:

•          Εξελίξεις στην Ναυλαγορά με ομιλητή τον κ. Βασίλη Μουγή, Doric Shipbrokers S.A, Joint Managing Director, μέλος Α.Μ.Α

•          Soft Skills και το Well Being των ναυτικών με ομιλητές τον Καθηγητή Άγγελο Παντουβάκη,

Κοσμήτορα  της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Πανεπιστημίου Πειραιώς και τη Δρ. Αθηνά Συντυχάκη, Business  Executive, International Registries και Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τις εργασίες του forum κήρυξε με εναρκτήρια ομιλία ο κ. Γεώργιος Σύμπουρας  (πρόεδρος Ναυτιλιακής Ένωσης Ανδριωτών -Α.Μ.Α./  Sunberry Oceanways Ltd – Managing Director, αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, αναφέροντας τους στόχους της Ναυτιλιακής Ένωσης και τα επιτεύγματά της.

Προσκεκλημένος ομιλητής του forum, ήταν o  πολιτειακός γερουσιαστής του Rhode Island Η.Π.Α κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, – ανδριακής καταγωγής – ο οποίος συμμετείχε ενεργά και στις συζητήσεις του πάνελ σχετικά με τις νέες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Τον χαιρετισμό στην εκδήλωση της Βουλευτού Κυκλάδων κ. Κατερίνας Μονογιού, μέσω επιστολής της, ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου. Η κ. Μονογιού  και ο πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Επίτιμο Μέλος του Α.Μ.Α. ,  κ.  Γεώργιος Πατέρας, συντέλεσαν αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση προσθήκης της ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου. Κοινός στόχος, η ίδρυση της Ακαδημίας Μηχανικών στην Άνδρο καθώς αποτελεί διαχρονικό όραμα και στόχο της Ναυτιλιακής Ένωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων:  ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης, ο Λιμενάρχης Άνδρου Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Κραψίτης, ο πρώην Λιμενάρχης Άνδρου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Γιώργος Σίδερης,  πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, μαθητές από το μεταπτυχιακό τμήμα Πειραιά – MSC Shipping Management, κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, Embassy & General Consulate of Panama in Greece / Panama Maritime Authorities και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και της KOUROS S.A.

Πηγή